Aktuality

02.08. 2020 FK BOHEMIA SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU - SAPELI POLNÁ 2 - 2 /1-2/, pk 4-1.

ikona6.jpg

Ve třetím kole krajského přeboru jsme zajížděli na hřiště "átřídní" Světlé.Naši hráči si pravděpodobně mysleli, že se bude jednat o procházku růžovým sadem, ale opak byl pravdou. Již v samotném úvodu utkání mohli skláři dvakrát skórovat, David Kubica nás podržel. V osmé minutě předvedl výtečnou akci Kuba Szabó a vedli jsme 0-1! O dvě minuty později tentýž hráč zvýšil na 0-2 pro Sapeláky! V 11. minutě mohlo být utkání prakticky rozhodnuto, po narážečce s Kubou Szabó šel  Filip Dvořáček sám na gólmana Světlé, ten však našeho kapitána vychytal. Následovalo nepochopitelné povolení a zase přišly velké šance domácích. Ve 13. minutě zakončili světelští akci vedle naší pravé tyče. Ve 21.minutě po zcela zbytečné standartce vznikl u naší branky závar a nakonec Lukáš Vebr dopravil míč do naší branky 1-2! V 37. minutě unikl Ondra Částka, sklepl na Kubu Szabóa, ten protentokrát neuspěl. O minutu později pálí domácí z hranice šestnáctky, David Kubica střelu kryje. V 39.minutě po skvělé kombinaci Kuby Szabóa a Filipa Dvořáčka střílí třetí gól Sapeláků Pavel Matějíček. Je mu odpískán ofsajd...První půle končí naším jednobrankovým vedením.



Do druhé půle jsme provedli tři střídání, Kubu Szabóa nahradil David Padrnos, Ondru Částku Dominik Skotar a Milana Špendlíčka Lukáš Varhaník. V 53.minutě mohl skórovat Pavel Matějíček po centru Filipa Dvořáčka, chyběly mu centimetry. O čtyři minuty později vykombinovala obranu hostí trojice Jiří Mužík-David Padrnos-Dominik Skotar. Před posledně jmenovaným zachránil domácí stoper. V 64. minutě unikl Dominik Skotar, přesně odcentroval na Davida Padrnose, Davidovi bohužel střela nesedla. A tak se zase situace otočila a začali mít navrch domácí. Přišla 68.minuta, byli jsme nedůslední v obsazování a zkušený David Valenta přesnou hlavičkou srovnal na 2-2! V 75.minutě mohl rozhodnout Filip Dvořáček, ale po přesném centru Pavla Matějíčka svoji šanci nevyužil. V 78. minutě se po dlouhé pauze způsobené zraněním vrátil na zelený trávník Martin Boháček /vystřídal Tomáše Matějíčka/. Následovaly během šesti minut tři šance domácích, ale ani ty utkání nerozhodly. A jelikož se to nepovedlo v 89.minutě ani Pavlu Matějíčkovi, tak utkání skončilo v normálním hracím čase 2-2.



Následovala tedy loterie pokutových kopů a musíme přiznat, že nebyla nijak dramatická. Již v první sérii nedal Filip Dvořáček, ve třetí Štěpán Bambula a domácí tak vyhráli na penalty 4-1 a postupují do semifinále. Přiznejme si, že zaslouženě. Předvedli jsme až na pár vyjímek bezkrevný výkon, hra obrany působila velmi nejistě, střed zálohy defacto neexistoval. A z tolika připravených šancí kdybychom aspoň třetinu využili, tak musí skóre vypadat úplně jinak. Bylo to naše nejhorší vystoupení v přípravném období.



Góly: 21.Lukáš Vebr, 68. Valenta David - 8. a 10. Jakub Szabó.



PK: 4 - 1  /za nás Jiří Mužík/.



Sudí: Pánové Doskočil - Kůrka, Nechvátal. ŽK: 1-2, bez vyloučených. 220 diváků.



Sestava SAPELI:



Kubica - Flekal, Procházka, T.Matějíček /78.Boháček/, Bambula -  P.Matějíček, Špendlíček /46.Varhaník/, Mužík, Dvořáček - Szabó /46.Padrnos/, Částka /46.Skotar/.






zpět na seznam aktualit