Aktuality

24.05. 2020 SAPELI POLNÁ - SOKOL BEDŘICHOV 5 - 2 /4-0/

ikona6.jpg

Přesně 6 měsíců a tři týdny trvala pauza od posledního utkání Sapeláků na domácím stadionu ve Stáji /remíza 0-0 s Pelhřimovem/. Prvním utkáním po této vynucené přestávce byl nedělní přípravný zápas dvou zástupců Jihlavska v krajském přeboru KFS Vysočina. Domácích Sapeláků a hostujícího Sokola Bedřichov.



Trenéři obou týmů chtěli zátěž rozložit na co nejvíce hráčů, zatímco Sokolu se to podařilo takřka beze zbytku /přijely téměř dvě jedenáctky borců/, Sapeláci odehráli utkání pouze se čtrnácti fotbalisty.



Úvod utkání vyšel domácím hráčům na jedničku. Již ve 2.minutě vysunul Vítek Brabec Ondru Částku, ten pláchl po křídle bedřichovské obraně, nacentroval před branku a nabíhající Ondra Přibyl hlavičkoval přesně 1-0. O dvě minuty později přestřelil naši branku střelou spoza šestnáctky Novák. V 7.minutě vybojoval míč u soupeřovy šestnáctky Ondra Částka, sklepl Jirkovi Mužíkovi, následovala ulička Pavlu Matějíčkovi a jeho přesná střela podél gólmana 2-0. A ve 12.minutě to již bylo 3-0! Po rohu Ondry Mužíka se míč odrazil k Tomáši Reitermanovi a jeho nekompromisní zakončení znamenalo třígólový náskok domácích. O tři minuty později po centru Vítka Brabce hlavičkoval Ondra Částka mimo Šánovu branku. V 31.minutě hosté dvakrát zakončovali v šestnáctce Sapeláků, ale naši beci v obou případech střelu zablokovali. V 34.minutě vyslal Míla Brabec excelentní uličku Ondrovi Částkovi, který zvýšil již na 4-0. O dvě minuty později připravil Ondra Částka gólovku pro Jirku Mužíka, ten jí ale pohrdl... V 37.minutě vyrážel Tomáš Pokorný pěknou střelů hostů na rohový kop. Ve 44.minutě se opět blýskl náš gólman, když zlikvidoval pokutový kop Davidu Lacinovi. První půle tedy skončila čtyřgólovým vedením Sapeláků.



Do druhé půle jsme třikrát vystřídali / Patrik Fišer místo Honzy Flekala, David Padrnos místo Ondry Přibyla, Dominik Skotar místo Ondry Částky/, náš soupeř vyměnil skoro celou jedenáctku.V 52. minutě střílel Dominik Skotar, gólman hostí byl na místě. O tři minuty později měl práci Tomáš Pokorný, když likvidoval hlavičku bedřichovských. V 58.minutě nedokázal Ondra Částka nad gólmanem Sokola, získal pouze rohový kop. V 69. minutě vypálil David Padrnos, gólman Bartoň míč vyrazil. V 71. minutě se vydal na výlet Kuba Benáček, v šestnáctce byl faulován a penaltu proměnil Jirka Mužík 5-0. Skóre mohl navýšit v 75. minutě David Padrnos i  v 76. Patrik Fišer, jejich střely bohužel minuly branku. V 78.minutě nedal další tutovku Ondra Částka, na dorážku bohužel nedosáhl ani Dominik Skotar. O dvě minuty později předvedl krásnou akci Dominik Skotar, obešel i gólmana, ale jeho gólovou střelu zastavilo břevno!  A tak přišel zákonitě trest. V 83.minutě vypáli z šestnáctky Jakub Göth a po teči našeho bránícího hráče neměl Tomáš Pokorný možnost zasáhnout 5-1. V 90. minutě padla poslední branka utkání, Martin Kolman proměnil pokutový kop a snížil na konečných 5-2.



 



Přípravné utkání z větší části splnilo naše očekávání. Po dlouhé době jsme si zahráli fotbal, obě strany hrály slušně, bez zbytečných faulů. Jedna věc nás však mrzí - nemohli jsme do utkání nasadit větší počet hráčů, absencí je stále hodně.



Góly: 2. Ondra Přibyl, 7. Pavel Matějíček, 12. Tomáš Reiterman, 34. Ondra Částka, 71. Jirka Mužík /PK/ - 83. Jakub Göth, 90. Martin Kolman /PK/.



Sudí: Ladislav Petrlík - Ondřej Terber, Michal Pfeiffer. Hráno bez karet. 30 diváků.



Sestava SAPELI:



Pokorný -  Flekal /46. Fišer/, Brabec Míla /70. Částka/, Reiterman /70. Přibyl/, Benáček - Matějíček P., Mužík, Brabec Vít, Průcha - Přibyl /46. Padrnos/, Částka /46. Skotar/.



 






zpět na seznam aktualit