Aktuality

29.04. 2020 ZEMŘEL PAN JINDŘICH PROCHÁZKA.

krizek.png

V požehnaném věku nedožitých 94 let zemřel zakladatel a dlouholetý ředitel firmy SAPELI pan Jindřich Procházka.



Měl jsem to štěstí, že jsem za svůj život potkal několik mimořádných lidí, ke kterým jsem vzhlížel již za jejich života. Od svého prvního setkání s panem Jindřichem Procházkou jsem ho obdivoval.Psal se rok cca 1994 a já poznal staršího pána, který mi doslova učaroval. Svých chováním, pracovitostí, obrovským rozhledem ve všech sférách života, svoji srdečností a otevřeností. Navíc byl ve svém oboru opravdovou kapacitou. I přes velmi pohnutý osud svojí rodiny se nakonec v 66 letech vrátil do Polné, zrestituoval bývalý podnik svých rodičů ve kterém bylo 12 zaměstnanců. Pan Procházka dokázal vybudovat spolu se svými spolupracovníky velmi prosperující firmu SAPELI, navýšil počet zaměstnanců k pěti stům a dosáhl ročního obratu miliardy korun. To vše již ve vysokém věku. V  80 letech byl vyhlášen nejlepším podnikatelem Vysočiny. Ještě v 88 letech byl od pěti ráno ve fabrice a procházel provozy, diskutoval se zaměstnanci a plánoval co zlepšit. Zní to jako pohádka, ale je to skutečný příběh.



Od 1.ledna 1996 se stala firma SAPELI generálním partnerem našeho klubu a já i mí kolegové v tělovýchovné jednotě jsme si vždy vážili důvěry, kterou do nás pan Procházka vložil. Vždy jsme měli na mysli, že  nesmíme zklamat a že ze sebe musíme vydat maximum. Přesně tak to totiž pan Procházka dělal celý život. Proto byl úspěšný, proto byl uznávaný. Byl to vyjímečný člověk a myslím, že každý, kdo měl možnost se s ním setkat , nebo s ním spolupracovat to potvrdí.



Koneckonců, krátký medailón o životě pana Jindřicha Procházky uvedla i Česká televize. Kliknutím na odkaz níže si ho můžete spustit a zavzpomínat....



Pane Jindřichu Procházko moc Vám za všechno děkujeme. Čest Vaší památce.



 



https://www.ceskatelevize.cz/porady/10203612474-vraceno-v-restituci/208562261050015-navzdory-letokruhum/



[file]




zpět na seznam aktualit