Aktuality

09.01. 2021 Pohledy do sapelácké historie - díl osmý.

hlaseni.jpg

Dnes se vrátíme do první sapelácké krajské sezóny 1997/1998. Byla pro nás doslova a do písmene prubířským kamenem. Zranění a nepřesná koncovka se podepsaly pod podzimní 11. místo / 3 vítězství, 3 remízy a 7 proher/ a v zimní přestávce se bilo na poplach. A úspěšně. Trenérskou dvojici Jiří Babínek - Jan Klíma  přes zimní přípravu doplnil fotbalový odborník Josef Vrzáček a jarní tažení Sapeláků bylo obdivuhodné. Konečná 7. příčka znamenala zrušení tradice, podle níž dosud okresní přeborníci z Jihlavska vydrželi v I.B.třídě pouhý rok. 



Řada hráčů trénovala snad nejpoctivěji ve svém životě. To byl odrazový můstek k sedmi výhrám a čtyřem remízám. Prohráli jsme pouze v Okříškách. Kanonýry týmu byli Dan Karásek /11 gólů/, Petr Klíma /8 gólů/ a Mirek Hvězda /6 gólů/. Bez absence jediné minuty odehrál sezónu kapitán Josef Smejkal.



Fotografie ze sezóny 1997/1998 - zleva nahoře: manažer Jan Komárek, Petr Klíma, Mirek Hvězda, Josef Sobotka, František Souček, Jaroslav Barák, hrající trenér Jiří Babínek, Daniel Karásek, Petr Horský, Josef Smejkal a Leoš Boháček.



                                                      zleva dole: hrající trenér Jan Klíma, Filip Gondek, Jindčřich Vampola, Radek Homoláč, Petr Pytlík, František Kabátek a Vladimír Musil.


Zde si můžete fotografii zvětšit.


[file]

[file]




zpět na seznam aktualit