Aktuality

01.03. 2020 FC ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - SAPELI POLNÁ 4 - 2 /2-0/

ikona6.jpg

Sapeláci vstoupili do utkání aktivně,již v první minutě mohl Ondra Částka využít gólovou přihrávku Jirky Mužíka, ale bohužel jeho jedovka těsně minula žďárskou svatyni. Dalších deset minut jsme sice drželi míč, ale stačil jeden kontr domácích a už jsme prohrávali 1-0. V 17.minutě vyslal Ondra Přibyl do šestnáctky Ondru Částku, ten opět těsně minul soupeřovu branku. O dvě minuty později již bylo vyrovnáno. Po přesné kombinaci  Ondry Přibyla a Kuby Szabóa vyrovnal Filip Dvořáček 1-1. Ve 21.minutě byl ve výborné pozici Jirka Mužík, ale branku netrefil. Ve 23.minutě zlikvidoval průnik domácích výborným zákrokem David Kubica. Ve 25. minutě již Sapeláci vedli. Kuba Benáček průnikovou přihrávkou našel Ondru Částku, ten pláchl obraně Žďáru a naservíroval míč Kubovi Szabó. Ten poslal Sapeláky do vedení 1-2! V 30. minutě fauloval David Kubica a z nařízené penalty domácí vyrovnali na 2-2. O dvě minuty později mohli jít do vedení domácí, Ale David Kubica byl proti a střelu vyrazil.Stejná situace se opakovala i ve 40. minutě a opět byl úspěšný náš gólman. Minutu před poločasem pálí Míla Brabec z šestnáctky mimo. První půle tedy končí remizou 2-2.



Do druhé půle jsme udělali čtyři změny. V 54.minutě Ondra Částka v dobré pozici přestřelil branku. To domácí vzápětí svůj brejk dotáhli do konce a dostali se do vedení 3-2. Sapeláci mohli o minutu později vyrovnat, Jirka Mužík vyzval ke skórování Ondru Částku, ale tomu prostě dnes nebylo přáno - gólman jeho střelu vyrazil na roh. V 66.minutě jsme se neprosadili u domácí branky a z brejku přišel trest 4-2. V 74.minutě vyvezl míč Filip Dvořáček, předal ho Ondrovi Částkovi, ten to při našem přečíslení vzal na sebe, bohužel jeho střela gólem neskončila. V 79.minutě připravil David Padrnos tutovku Jirkovi Mužíkovi, toho však vychytal Jícha. V 80. minutě se prezentoval výborným zákrokem Tomáš Pokorný, když zlikvidoval bombu domácích. O minutu později neprostřelil ze tří kroků gólmana Jirka Mužík, akci připravili David Padrnos a Ondra Přibyl. V 84. minutě připravili Jirka Mužík a Adam Průcha poslední tutovku Sapeláků v tomto utkání. Dnešní velký smolař Ondra Částka ji bohužel neproměnil.V 86.minutě byla k vidění poslední pěkná akce, domácí vypálili jedovku z hranice šestnáctky a Tomáš Pokorný ji zneškodnil. Utkání tedy skončilo vítězstvím divizního Žďáru v poměru 4-2.



Odehráli jsme velmi kvalitní přípravu, škoda jen, že nám chybělo tolik hráčů. Musíme poděkovat klukům, kteří nám vypomohli, abychom utkání mohli odehrát. V podstatě jsme si vytvořili cca stejně šancí jako domácí, Ti ale byli lepší v jejich proměňování. I přes nedělní složitou situaci odehráli všichni hráči utkání poctivě a s nasazením.



Góly SAPELI: 19. Filip Dvořáček, 25. Jakub Szabó.



Sudí: Šula, bez karet, 30 diváků.



Absence: P. Barák, P. Doucha, H. Flekal, P. Koubek - dlouhodobě zranění, Š.Bambula, M. Boháček, P. Fišer, P. Matějíček - nemocní, H.Vacek - velmi vážné rodinné důvody.



Sestava SAPELI:



Kubica /46. T. Pokorný/ - Tržil /46. T. Matějíček/, Reiterman, Benáček, Dvořáček - Přibyl, Mužík, Brabec, Průcha /46. Mezera, 78. Průcha/ - Szabó /46.Padrnos/, Částka.



 



 






zpět na seznam aktualit