Aktuality

25.08. 2019 FC Velké Meziříčí "B" - SAPELI POLNÁ 2 - 0 /1-0/

ikona6.jpg

V první minutě vybojoval Ondra Částka míč v šestnáctce domácích, sklepl ho Filipu Dvořáčkovi, jeho střela bohužel neměla potřebnou razanci. To bylo na dlouhé desítky minut od našeho týmu vše. Hráči Velmezu potvrdili svoji kvalitu a měli jasně navrch. V 9.minutě po centru zprava, hlavičkovali domácí nad naši branku. V 16. minutě domácí útočník vnikl do naší šestnáctky zleva a vypálil z úhlu, Martin Pokorný vyrazil střelu na rohový kop.Ve 26. minutě se domácí prosadili do šestnáctky tentokrát pro změnu zprava, Martin Pokorný opět střelu vyrazil, z dorážky domácí přestřelili naši branku. Další dvě nebezpečné situace zachránili Tomáš Reiterman a Petr Barák.V 30.minutě jsme zbytečně ztratili míč, rekrutoval se z toho roh, ze kterého zcela volný Sysel hlavou poslal Velmez do vedení 1-0. Až v 37.minutě jsme předvedli solidní akci, kombinaci Davida Padrnose a Štěpána Bambuly zakončil střelou nad branku Filip Dvořáček. Ve 45.minutě jsme opět laxností a parádičkami ztratili míč, od jistého gólu nás zachránil výborný obranný zákrok Tomáše Reitermana.



Druhá půle plynule navázala na první dějství. Mezi 46.-50.minutou domácí čtyřikrát zakončovali, dvakrát zasahoval Martin Pokorný, dvakrát se střela nevešla mezi tyče. Velmi sporný okamžik přinesla 57. minuta, kdy Petr Barák vyslal do úniku Davida Padrnose, který překonal gólmana  Simandla. Jen asistent sudího ví jak to bylo, každopádně ve sporné situaci rozhodl pro ofsajd...V 60.minutě skvěle zasáhl Martin Pokorný, když zlikvidoval hlavičku do šibenice, o deset minut domácí nastřelili tyč, z dorážky přestřelili. V poslední dvacetiminutovce jsme se snažili o vyrovnání, Ondra Částka v 74.minutě střílel z šestnáctky mimo, v 78.minutě  lob Štěpána Bambuly stačil vyrazit gólman Simandl na rohový kop.Čtyři minuty před koncem jsme zbytečně ztratili míč a domácí potvrdili své vítěztví Crkalem 2-0.



Je třeba říci, že vítězství Benfiky Velmezu je naprosto zasloužené a brankový rozdíl měl být vyšší. Jednak dobře zachytal Martin Pokorný, pro kterého to byl první soutěžní zápas v barvách Sapeláků, jednak v obraně skvěle pracovalo trio veteránů Petr Barák, Petr Tržil a Tomáš Reiterman. Posledně jmenovaný znovu dokázal svoji obrovskou herní kvalitu a hlavně bojovného ducha. Co se týče zálohy a útoku směrem do ofenzivy - nepředvedli jsme zhola nic. Domácí byli herně úplně jinde.



Góly: 31. Matěj Sysel, 87. Václav Crkal.



Sudí: Jakub Voneš - Milan Šimek, Petr Jonáš. ŽK: 0-1 /Mezera/. Bez vyloučených. 85 diváků. Delegát svazu Jiří Trávníček.



Sestava Sapeli:



Pokorný - Barák, Tržil, Reiterman, Boháček - Bambula, Benáček, Vomela/81.Mezera/, Dvořáček - Částka, Padrnos.



 



 



 






zpět na seznam aktualit