Aktuality

18.08. 2019 SAPELI POLNÁ - SK Okříšky 5 - 1 /2-0/

ikona6.jpg

Sapeláci měli k dispozici pouze dvanáct hráčů a někteří z nich nastoupili s velkým sebezapřením. I to se promítlo do úvodu utkání, kde si mezi 5.-8.minutou vypracovali okříšští /možná lépe řečeno umožnili jsme okříšským/ tři gólové šance. Za to, že byl i po první desetiminutovce bezgólový stav, vděčíme famózním zákrokům Petra Koubka. Po čtvrthodince hry se začal herní projev našeho týmu zlepšovat. V 16. minutě po přihrávce Filipa Dvořáčka utekl obráncům Ondra Částka, před branku přesně předložil míč  Davidu Padrnosovi, ten však v tutovce zklamal - nepřekonal gólmana Fialu. Ve 24. minutě se již skóre utkání měnilo, David Padrnos si skvěle v běhu zpracoval dlouhý pas a jeho střela mířila přesně k levé tyči Fialovy svatyně 1-0! O dvě minuty později bylo ještě veseleji, Filip Dvořáček vysunul Ondru Částku, ten pláchl obráncům, obešel i gólmana a zvýšil na 2-0!V závěru první půle Sapeláci polevili a hosté mohli korigovat, Naštěstí tečovaný míč skončil na břevně a střela zpoza šestnáctky skončila na břevně naší branky. V první půli jsme si vybrali kopec štěstí a do kabin jsme odcházeli s dvougólovým náskokem.



Začátek druhé půle nám vyšel na jedničku. Ve 47.minutě založil akci Martin Boháček, pokračoval v ní Filip Dvořáček a Ondra Částka zvýšil na 3-0! A bylo ještě lépe. V 51.minutě vybojoval míč na polovině hřiště Ondra Částka, prostrčil míč mezi stopery a David Padrnos nedal Fialovi šanci 4-0! Pátý gól mohl vstřelit v 54.minutě Petr Doucha, jeho dělovka pouze olízla břevno branky hostů. V 64. minutě prolomili smůlu fotbalisté Okříšek, když se po centru zprava prosadil hlavou Dubský 4-1. Vzápětí mohl zkompletovat hattrick David Padrnos, jeho lob přes překonaného Fialu se ale mezi tři tyče nevešel. V 71.minutě obešel Ondra Částka dva beky, vypálil levačkou k tyči, Fiala byl připraven. V 75.minutě byla k vidění snad nejhezčí akce utkání a přestože gólem neskončila, vydatně se jí tleskalo na otevřené scéně! Petr Barák vyrazil z poloviny hřiště na svůj tradiční slalom, obešel všechny hráče soupeře kteří mu stáli v cestě, v samotném zakončení bohužel přestřelil branku...V 76.minutě se naposledy měnilo skóre utkání. Honza Vacek instinktivně vysunul Pavla Matějíčka a na jeho centr z levé strany si naběhl kapitán Sapeláků Filip Dvořáček, který hlavou vstřelil pátý gól Sapeláků 5-1. V závěrečných minutách mohli hosté ve dvou případech korigovat skóre, ale výtečný Petr Koubek nic takového nepřipustil. Sapeláci tak berou za vysoké vítězství tři body.



Vysoká výhra nás může těšit, ale musíme být pokorní a soudní. Utkání se mohlo vyvíjet úplně jiným směrem a potom by bylo těžké s tím něco dělat. Chyb je stále hodně, navíc jsme prakticky nemohli ani střídat, kádr pro tento zápas byl minimální. Na druhou stranu se všichni snažili utkání odehrát co nejlépe a dokázali jsme vstřelit pět gólů a to je oproti zoufalé produktivitě minulý týden na Bedřichově výrazné zlepšení. Oba útočníci dali po dvou gólech a to je fajn.



Nejlepší hráči SAPELI: Petr Koubek, Jan Vacek, Ondra Částka.



Góly: 24. a 51. David Padrnos, 26. a 47. Ondra Částka, 76. Filip Dvořáček - 65. Petr Dubský.



Sudí: Jan Dvořák - Pavel Doskočil, Miroslav Holub. ŽK: 0-4, bez vyloučených. 100 diváků. Delegát svazu Jan Prokeš.



Sestava SAPELI:



Koubek - Barák, Tržil, Boháček, Doucha - Matějíček /81.Vomela/, Benáček, Vacek, Dvořáček - Padrnos /89.Pokorný/, Částka.



 






zpět na seznam aktualit