Aktuality

12.05. 2019 SAPELI POLNÁ - NÁMĚŠŤ 1 - 3 /0-2/

ikona6.jpg

I přes velkou nepřízeň počasí přineslo utkání dvou technických týmů nadprůměrný fotbal. Sapeláci začali aktivně, již ve čtvrté minutě nevyužil Ondra Částka nedorozumění hostujícího gólmana se svým obráncem. O minutu později vypálil dělovku zpoza šestnáctky Lukáš Adamec, gólman hostí stačil míč pouze vyrazit do výšky před sebe a Míla Brabec chtěl hlavou skórovat. Mílovi se podařilo vyhrát souboj s obráncem Náměště, ale jeho hlavičku instinktivně vyrazil brankař soupeře na roh. Při souboji s obráncem Náměště však došlo k velmi vážnému zranění hlavy našeho hráče a Mílu musela odvézt záchranná služba do nemocnice. Sapeláci byli zcela pochopitelně zcela zmrazeni a ještě než stačili dostřídat, inkasovali po tečované střele a následné dorážce Šimončičem 0-1.  V 22.minutě došlo k nedorozumění v naší obraně, kterého využil důsledný Kašík a hosté zvýšili vedení na 0-2. Postupem času se výkon našeho týmu začal zvedat, začali jsme hosty přehrávat a přišly i velké příležitosti. Po centru Filipa Dvořáčka hlavičkoval na malém čtverci David Padrnos, gólman Procházka zasáhl skvěle a střelu vyrazil. Další tutovku měl Ondra Částka, ve vyložené pozici bohužel přestřelil branku. Střelecký zmar Sapeláků dokonal Patrik Fišer, jeho střelu zastavila tyč! Do kabin se tak šlo za dvougólového vedení hostí.



O poločasové pauze se Sapeláci v kabině semkli a šli do druhé půle s cílem otočit zápas a vyhrát ho pro zraněného  Mílu Brabce. Hned ve 46.minutě se k tomu přiblížili, když David Padrnos snížil na 1-2. Sapeláci byli i nadále aktivní, ale jelikož hosté nevynechali žádnou možnost k rychlému brejku, hrál se velmi svižný a kvalitní fotbal.Další možnost měl David Padrnos, později i Ondra Částka. Hra gradovala mezi 60. - 70. minutou. Nejprve nebyl potrestán zákrok v šestnáctce hostí na Petra Baráka, potom chytil jasnou tutovku Tomáš Hajný. Vyrovnat skóre mohl David Padrnos, ale svoji skvělou akci zakončil těsně vedle branky. A tak přišel trest. V 70.minutě vypálili hosté z hranice šestnáctky, Tomáš Hajný dělovku vyrazil, ale dorážející Svoboda byl rychlejší než naši hráči 1-3. V posledních dvaceti minutách, již utkání ztratilo parametry. Nepřesný hlavní sudí vytasil tři žluté karty, překvapivě všechny na naši stranu, přestože po velmi nešetrném  zákroku soupeře skončil s poraněním ramene v nemocnici i Patrik Fišer. Utkání tak skončilo vítězstvím hostí z Náměště.



Jak hodnotit dnešní utkání?



Po pravdě řečeno, kdyby se vůbec neuskutečnilo, bylo by mnohem líp. Od páté minuty nebyly myšlenky na fotbal, ale starost o to, aby to s Mílou Brabcem dopadlo co nejlépe. Oceňujeme výkon celého našeho týmu, který i za nepříznivého stavu bojoval, dokázal si proti silnému soupeři vypracovat dostatek šancí, leč jsme je nedokázali proměnit. Z tohoto pohledu vyhráli hosté zaslouženě, neb jejich produktivita byla mnohem lepší. Jelikož v závěru utržil zranění ramene ještě Patrik Fišer, je tato neděle opravdu katastrofální.



Góly: 46.David Padrnos - 10. Šimončič, 22.Kašík, 70.Svoboda.



Sudí: Krondráf, Niederle, Šrámek. ŽK: 3-0 /L.Adamec, P.Fišer, D.Stejskal/, bez vyloučených. 50 diváků.



Sestava SAPELI:



Hajný - Flekal, Tržil, Benáček, Barák - Bambula, Adamec, Brabec /11.Fišer, 78.Boháček/, Dvořáček - Padrnos /78.Stejskal/, Částka.






zpět na seznam aktualit