Aktuality

20.11. 2018 TJ SAPELI - ZHODNOCENÍ PODZIMNÍ ČÁSTI KRAJSKÉHO PŘEBORU

hlaseni.jpg

Úvodem je třeba zmínit, že rok 2018 byl pro náš klub nesmírně hektický. Připravovali jsme sportovní odpoledne věnované oslavě čtyřicátin klubu, prakticky celé zázemí klubu prošlo rekonstrukcí a současně jsme řešili generační hráčskou výměnu, přesto jsme chtěli odehrát jarní část se solidním umístěním.



Dnes můžeme říci, že se nám všechny náročné kroky vydařily. Slavnostní odpoledne při příležiosti 40.výročí založení klubu navštívilo cca 650 lidí, odměnili jsme zakládající členy, významné osobnosti v historii klubu, nejúspěšnější generaci fotbalistů posledního desetiletí, naše obchodní partnery i vzácné hosty. Kulturní i sportovní program byl velmi pestrý, nejvíce se všichni samozřejmě právem  těšili na obě fotbalové legendy - Antonína Panenku a Karola Dobiaše, kteří dodali naší akci náležitý punc a přivábili na náš stadión řadu médií. Oslavy uzavřelo nocturno hudební skupiny Xandi.



Co se týče našeho zázemí ve sportovním areálu ve Stáji, i zde bylo odpracováno spoustu práce. Nové fasády obou budov kabin, výměny oken, rekonstrukce sociálek, výstavba nových chodníků, obložení kabin, nové zábrany za brankami, atd. Finanční odhad veškerých prací včetně materiálu je cca 350 tisíc korun. Všem, kteří se na rekonstrukci areálu podíleli ještě jednou děkujeme.



A nyní se pomalu, ale jistě dostáváme ke sportovní stránce. Fotbalový ročník 2017/2018 znamenal pro Sapeláky pohoršení o čtyři místa, ale i tak je sedmá pozice celkem solidní. Po skončení jara ukončilo kariéru několik dlouholetých opor - Milan Špendlíček, Tomáš Reiterman, Petr Tržil a Petr Koubek. Dále odešli tři útočníci Jakub Szabó /Rakousko/, Petr Kozojed a Michal Příhoda /oba Stonařov/, záložník Pavel Matějíček /Jamné/, záložník Honza Vacek bydlící a pracující v Praze již několik let hraje jen několik utkání v sezóně. Bylo to těžké rozhodování, zda pokračovat, jakou soutěž přihlásit, zda se ještě pouštět do přebudování kádru atd.



Nakonec jsme to nevzdali a začali budovat nový tým. Přišli ostřílení Pavel Bartoš, Lukáš Adamec a Tomáš Hajný, mladíci Leoš Barák, Jakub Benáček, Ondra Částka, Patrik Svoboda. V průběhu soutěže ještě přibyli Jan Flekal a František Krupica. V úvodních třech kolech jsme získali 4 body a vše vypadalo slibně, potom však přišlo pět proher v řadě a rázem jsme se ocitli až na předposledním místě tabulky. Ke cti hráčů je třeba říci, že drtivá většina i nadále poctivě trénovala a všichni jsme věřili, že se to jednou "zlomí" k dobrému. Bylo nutné udělat změnu i v realizačním týmu a přivést svěží vítr. Tým převzal jako hlavní trenér Milan Klimeš,na hřiště se po zranění vrátil Petr Barák, v té době již týmu na ploše vypomáhal hrající trenér Petr Tržil,  hráči se ještě více semkli a z posledních pěti utkání jsme dokázali vydolovat 13 bodů! Je to pro nás obrovská úleva a také odměna za půlroční poctivou práci. Nezmamená to však, že polevíme, právě naopak.



Celkové desáté místo a sedmnáct získaných bodů, v tabulce pravdy minus jedna, to je nakonec celkem solidní vizitka. Při předpokladu, že u většiny hráčů by mělo v budoucnu dojít ke zlepšení a kádr se budeme snažit i kvalitně doplnit, tak se snad můžeme do budoucna  dívat s mírným optimismem.



Měli jsme velké problémy se zakončením. Odešli nám čtyři hráči, kteří v loňské sezóně dali dohromady 32 gólů. O to poctivější jsme museli být v defenzivě, kde jsme patřili k nejlepším týmům.



Nejlepší výkonnost v podzimní části prokazovali - k oporám patřili tito hráči: Lukáš Adamec, Petr Barák, Martin Boháček, Petr Tržil, Ivan Rezničenko, Štěpán Bambula, Jan Flekal, Patrik Fišer. Postupně se zlepšovali Leoš Barák a Jakub Benáček. Podle svých představ nehráli Míla Brabec, Filip Dvořáček, Pavel Bartoš, Petr Navrátil,Ondra Částka, Petr Mašek a Patrik Svoboda. Standart odvedli Lukáš Varhaník a František Krupica.



Poděkování patří "výpomoci"  Honzy Vacka /3x/,Tomáše Reitermana /2x/, Petra Koubka /1x/, Aldy Kováře /1x/, kteří nenechali své mladší spoluhráče ve štychu.



 



TABULKA STŘELCŮ:



Lukáš Adamec - 4 góly  /2 x pk/, František Krupica - 2 góly, Filip Dvořáček, Pavel Bartoš, Míla Brabec a Leoš Barák po 1 gólu.



 



ŽLUTÉ KARTY:



Adamec Lukáš - 5, Patrik Fišer a Petr Navrátil 4, Leoš Barák ,Pavel Bartoš,Petr Tržil, Patrik Svoboda, Jan Flekal - 2, Štěpán Bambula, Martin Boháček, Míla Brabec, Filip Dvořáček - 1.



Bez karty - Jakub Benáček, Ondřej Částka, Tomáš Hajný, Ivan Rezničenko, Petr Mašek, Lukáš Varhaník, Petr Barák, Jan Vacek, Tomáš Reiterman, Petr Koubek, Alda Kovář.



Celkem 27 žlutých karet ve 13 utkáních - průměr 2,08 žk/utkání.



ČERVENÝCH KARET: 0



 



ODEHRANÉ MINUTY:



13 utkání - Martin Boháček /1111 minut/, Jan Flekal /1060/, Lukáš Adamec /1055/



12 utkání - Filip Dvořáček /979/, Leoš Barák /804/



11 utkání - Míla Brabec /744/, Patrik Fišer /569/, Jakub Benáček /562/



10 utkání - Petr Tržil /821/, Petr Navrátil /521/



9 utkání - Štěpán Bambula /810/, Patrik Svoboda /589/



8 utkání - Pavel Bartoš /552/, Varhaník Lukáš /339/



7 utkání - Tomáš Hajný /630/,Petr Barák /592/



6 utkání - František Krupica /229/



4 utkání - Ondřej Částka (117/



3 utkání - Jan Vacek /140/



2 utkání - Tomáš Reiterman /109/



1 utkání - Koubek Petr /90/, Petr Mašek /32/, Alexander Kovář /18/






zpět na seznam aktualit