Aktuality

13.06. 2018 ČTVRTÝ MUŠKETÝR - MILAN ŠPENDLÍČEK - 44 LET - 20 LET V SAPELI

pohar.jpg

Tak jako byl hrabě D'Artagnan kapitánem mušketýrů francouzského krále Ludvíka XIV., tak byl obyčejný kluk ze Studýnek přirozeným vůdcem fotbalových Sapeláků při jejich vzestupné cestě fotbalovými soutěžemi Vysočiny.Když jsem před dvaceti lety seděl v Puklicích u místních fotbalových šéfů pánů Kabelky a Štibicha, nevěděl jsem, že projednávám největší přestup svého života / Omlouvám se Reitrimu, Barymu,Padrymu a mnohým dalším, ale je to tak/. Tehdy jsme ve velmi příjemné atmosféře při prohlížení pečlivě vedených puklických fotbalových kronik uzavřeli přátelství a spolupráci klubů, které trvá dodnes. A toho si velice vážím a není to v dnešním světě pravidlem. Bylo to 25.8.1998.



Ale zpět ke Špendlovi. Nebyl to žádný svatoušek, ostatně vzhledem k tomu, že je ze Studýnek, tak to ani nikdo nemohl očekávat.Měl ale rád sport, fotbal obzvlášť, měl rád partu, která se ve Stáji začala tvořit a která ho respektovala, jako přirozeného lídra. Svůj tým dotáhl z I.B. třídy až do krajského přeboru přeboru a zahrál si v něm celých deset let. Před pěti lety se rozloučil a vrátil do Puklic. Za sedm týdnů tam dostřílel těch osm gólů co mu chybělo do stovky za Puklice a nakonec vyslyšel naše přemlouvání, vrátil se a ještě čtyři a půl roku válel v přeboru. Když minulou neděli běžel v Jaroměřicích s dvěma beky na zádech na gólmana domácích, nikdo by nevěřil že bude Mildovi v červenci pětačtyřicet.



Dá se o něm říct , že je to přírodní úkaz. Jdou mu všechny sporty, s ničím nemá problém. Řada hráčů se na něco vymlouvá, jsou to kolikrát prkotiny. Milan nikdy takový nebyl. Zvládl několik velmi těžkých situací v osobním životě, nikdy se na nic nevymlouval / teda letos už ano - třeba na pouť/ a vždy nechal na hřišti všechno. Dříč, bojovník, srdcař, velmi slušný hráč.Mimo gólmana hrál na všech postech, jeho dělovky byly vyhlášené. Uměl za to vzít nejen na hřišti a dýchánky obou našich kapitánů byli vyhlášené.



Jedna příhoda z letošního února - běhali jsme v Jihlavě kolem řeky, cca 13 kilometrů. Špendla mi po cca 7 km říká: "Jiří, ještě si dám půl kola a ty schody a musím jít, za třičtvrtě hodiny hraju za Puklice hokej".... Co na to říct...



TAKŽE MILDO, DĚKUJEME ZA TO JAKÝ JSI  A SAMOZŘEJMĚ ZA TĚCH DVACET FAMÓZNÍCH SEZÓN!



 



FOTOGRAFIE MILANA ŠPENDLÍČKA SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT ZDE:



[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]




zpět na seznam aktualit