Aktuality

08.10. 2017 SAPELI POLNÁ - AFC HUMPOLEC 2 - 1 / 2-0 /

ikona6.jpg

Sapeláci měli před utkáním velké problémy se sestavou, z důvodu zranění či nemoci nebyla k dispozici hned čtveřice opor - Petr Barák, Martin Boháček, Pavel Matějíček, David Macko, navíc museli nastoupit nedoléčení Lukáš Varhaník, Petr Kozojed a Jakub Szabó.



Sapeláci začali ve velmi nepříznivém počasí  aktivně, již ve čtvrté minutě zahrával Filip Dvořáček standartku, na ni naskočil nejvýše Petr Kozojed, sklepl míč pro Kubu Szabóa, jehož střelu zablokovali obránci. O tři minuty později vyslal Petr Mašek skvělou přihrávkou Kubu Szabóa do brejku, gólman hostí však tutovku našemu hráči zlikvidoval.Ve 13.minutě se poprvé vyznamenal gólman Sapeláků Petr Koubek, když nadvakrát kryl střelu z bezprostřední blízkosti.V 15. minutě pálí hosté po závaru u naší branky mimo. V 18.minutě se totéž děje na druhé straně, pěknou střelou z 20 metrů těsně míjí branku Humpolce Petr Mašek. Ve 23.minutě přichází další famózní zákrok Petra Koubka, likviduje gólovou hlavičku z malého čtverce! V 31.minutě přichází první gólová šance utkání, Petr Mašek cizelérsky vyslal Kubu Szabóa do úniku, hostující gólman se srazil s vlastním obráncem a Kuba Szabó již měl velmi jednoduchou úlohu 1-0. V 34.minutě přišla nejhezčí akce utkání, Kuba Szabó si pohrál s obranou hostí i gólmanem a zvýšil na 2-0.V 39.minutě musel pro zranění odstoupit velmi dobře hrající Petr Mašek, na hřiště nastoupil legendární Milan Špendlíček.



Do druhé půle nastoupili naši hráči s cílem neinkasovat a dovést utkání k vítěznému konci. Ve dvou velmi pěkných situacích se ocitl Kuba Szabó, ale již mu nebylo přáno. Naše defenziva pracovala zodpovědně, hosté sice měli územníé převahu, ale do šancí se nedostávali. V 76.minutě musel odstoupit zraněný Petr Kozojed, nahradil ho nedoléčený Lukáš Varhaník. Vyčerpaného střelce dvou branek  Kubu Szabóa nahradil Patrik Fišer. V téže minutě hupolečtí vystřelili pěkně vystřelili těsně nad šibenici naší branky a v 86.minutě se hosté přece jen dočkali. Štěpán zůstal osamocen za malým čtvercem a věděl si rady 1-2. V závěrečných minutách se snažili humpolečtí o vyrovnání, ale pozorná obrana Sapeláků a skvělý Petr Koubek již další změnu skóre nedovolili.



Získali jsme cenné tři body za vítězství nad fotbalově lepším soupeřem. Ten se neprosadil v úvodu utkání, kdy ho několikrát vychytal fantastický Petr Koubek, potom jsme dokázali dvakrát skórovat Kubou Szaboem a velkým nasazením a obětavostí jsme dokázali vítězství vybojovat.Konečně se k nám naklonilo trochu štěstí, v prvním kole jsme ho v utkání s Okříškami urazili a od té doby se k nám nevrátilo.Tohoto vítězství si velmi vážíme.



Nejlepší hráči: Petr Koubek, Štěpán Bambula, Tomáš Reiterman.



Góly: 31. a 34. Jakub Szabó - 86. Štěpán.



Sudí: Pánové Müller, Voneš, Petrlík, žk: 5-1, bez vyloučených. Delegát svazu pan Vaněk. 50 diváků.



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman, Bambula, Dvořáček - Kozojed /76.Varhaník/, Doucha, Navrátil, Vacek - Mašek /39.Špendlíček/, Szabó /84.Fišer/.



 






zpět na seznam aktualit