Aktuality

11.06. 2017 SAPELI POLNÁ - SK Přibyslav 3 - 1 / 0-1 /

ikona6.jpg

Zatímco soupeř hlásil kompletní tým, Sapeláci postrádali Honzu Vacka, Patrika Fišera, Milana Špendlíčka a Petra Takácse, obětavě nastoupili nedoléčení Pavel Matějíček, Petr Tržil a Petr Barák. Přesto se čekal od obou týmů kvalitní fotbal a to se také do puntíku splnilo.



Sapeláci vstoupili do utkání s velkým elánem a již ve čtvrté minutě se ve výhodné pozici objevil Kuba Szabó, ale nevyužil ji.O dvě minuty vystřelil z 35 metrů na naši svatyni Krčál, Honza Herink si s přehledem poradil. Ve 12. minutě měl blízko ke gólu Petr Mašek, jeho střelu za již překonaného Pazderku vyrazil jeden z obránců na rohový kop.O minutu později vyráží Pazderka bombu Kuby Szabóa.Ve 14.minutě zahrává rohový kop David Macko na Kubu Szabóa, ten přímo z voleje pálí jedovku na přibyslavskou branku, hosté mají opět štěstí, míči v cestě do sítě opět zabrání obránce soupeře. V 17. minutě vysílají pumelici zpoza šestnáctky na naši branku i hosté, Honza Herink ji nadvakrát likviduje.O minutu později sehrají naši hráči skvělou kombinaci, na jejímý konci je v tutovce Petr Mašek, ani tentokrát však neskórujeme.V 19. minutě jde sám na gólmana Jakub Szabó, bohužel nepřekonává výborného Pazderku.Ve 28.minutě výborně zakombinujeme v šestnáctce soupeře, levačka Filipa Dvořáčka v jasné ložence míří mimo tři tyče hostující branky.O minutu později uvolní Petr Mašek v šestnáctce Pavla Matějíčka, jeho gólovou střelu vyráží výtečný Pazderka nohou.Prostě v první půlhodině jsme totálně válcovali soupeře, připravili si velké množství gólových šancí, ale pohrdli jsme jimi. A jak to tak bývá ....Ve 30. minutě vypálili hosté exkluzivní bombu z 20 metrů do šibenice, Honza Herink ji dokázal vyrazit na tyč a potom se již o míč postarali naši obránci.Přišla 37 minuta, na přesný centr Krčála si naskočil Škacha a neomylně hlavičkou zavěsil pod břevno naší branky 0-1.A bylo ještě hůř, již v nastaveném čase první půle neudržel nervy na uzdě výborně hrající špílmachr Sapeláků David Macko, po odpískání strčil do protihráče a náš tým šel do deseti. / Dle našeho názoru byl v průběhu první půle hráč hostí č.7 ušetřen druhé žluté karty a proto jsme se cítili poškozeni /.



Do druhé půle jsme tedy šli s jednogólovým mankem a v deseti mužích proti výtečnému a zkušenému soupeři.Situace tedy velmi složitá, nikoliv však beznadějná. Tým Sapeláků byl vždy skvělou partou a to se opět potvrdilo. Všichni hráči hráli velmi obětavě a na hraně svých možností a všichni chtěli s utkáním něco udělat.Již v 54.minutě našel přesný centr Filipa Dvořáčka hlavu Kuby Szabóa a Pazderka byl bez šance 1-1.O pět minut později unikl po levé straně Pavel Matějíček, v plném běhu si přehodil obránce hostí a podél gólmana otočil skóre na 2-1 pro Sapeláky! A to ještě nebylo všechno, v 63.minutě vyhrál Martin Boháček hlavičkový souboj s gólmanem Pazderkou, přiklepl míč Pavlu Matějíčkovi a ten druhým gólem v utkání zvýšil na 3-1.Hosté se nevzdávali, Adamec hlavičkoval vedle naší branky v 75. minutě, o pět minut později opět hosté hlavičkovali mimo naši branku. V 82.minutě zlikvidoval dvojitou šanci Přibyslavi Honza Herink. V 87. minutě hlavičkoval Petr Navrátil v dobré situaci po stříleném centru Michala Příhody nad branku Pazderky. V 90. minutě ještě hosté ze standartky z 16 metrů přestřelili a potom již přišel konečný tříbodový hvizd sudího Fridrichovského.



Celý náš tým zaslouží obrovský obdiv, nejen za vynikající výkon  v utkání s Přibyslaví,/ kde jsme hráli celý druhý poločas oslabeni o jednoho muže a přesto dokázali vstřelit tři branky/, ale za celou sezónu.Třetí místo v krajském přeboru je pro náš klub obrovským úspěchem a řekněme, že nebudeme přehánět, když řekneme, že zcela zaslouženým.



Nejlepší hráči: Tomáš Reiterman, Štěpán Bambula, Martin Boháček.



Góly: 54.Jakub Szabó, 59. a 63. Pavel Matějíček - 37.Škacha.



Sudí: pánové Fridrichovský, Rosický a Terber. ŽK: 1-3 / Petr Barák /, vyloučení 1-0 /  45+1 David Macko/.



Delegát svazu pan Vidlák, 156 diváků.



Sestava: Herink - Tržil /86.Kovář /,  Reiterman, Bambula, Boháček - Matějíček /77.Příhoda/, Navrátil, Macko, Dvořáček - Szabó /72.Barák/.



 






zpět na seznam aktualit