Aktuality

15.05. 2017 SAPELI POLNÁ - 1.FC JEMNICKO 3 - 2 / 1-1 /

ikona6.jpg

Do utkání s posledním týmem tabulky nenastoupili Sapeláci v ideálním rozpoložení. Chyběla jim řada hráčů / Petr Navrátil, Filip Dvořáček, Jakub Szabó, Petr Barák, Petr Takács/, navíc další nastoupili nedoléčení / David Macko, Pavel Matějíček, Štěpán Bambula, Petr Tržil, Petr Mašek/, k tomu můžeme připočítat nevydařený středeční pohárový zápas a třetí utkání v sedmi dnech.



To vše a ještě podcenění soupeře vedlo k velmi laxnímu výkonu, který jsme hned v první minutě korunovali fatální chybou před šestnáctkou, která skončila tutovkou Morkuse, kterého vychytal Honza Herink, na dorážku Axmana byl již krátký 0-1. O minutu později nedosáhl ve slibné pozici  Pavel Matějíček na centr Milana Špendlíčka.Ve třetí minutě unikl Michal Příhoda, zakončil však nevýraznou střelou, se kterou neměl Kopeček problémy.Ve 12.minutě překvapil Michal Příhoda dlouhým autem obranu hostí, David Macko postupoval  z úhlu sám na branku hostí, zakončení bylo taktéž slabé.V 17.minutě po průniku z pravé strany, zakončují hosté mimo branku.Ve 21.minutě byl v šestnáctce sražen Pavel Matějíček, penaltu proměnil Michal Příhoda 1-1.Ve 33.minutě se protáhl Krejča až do gólovky, Honza Herink však skvěle zasáhl.O čtyři minuty později šel Michal Příhoda sám na gólmana, jeho lob však neměl gólové parametry.



Do druhé půle jsme udělali hned dvojí střídání, Honzu Vacka a Patrika Fišera nahradili Petr Mašek a Alda Kovář. Ve 49.minutě zahrávali hosté standartku, náš gólman vyrazil střelu na roh.V 57.minutě uvolnil David Macko lobem Petra Maška, ten byl zcela jasně ztažen za ruku posledním obráncem ve vápně, penalta se však nepískala / rovněž tak minulý týden v utkání s Jaroměřicemi při faulu na Patrika Fišera/. V 58.minutě uvolnil Michal Příhoda Pavla Matějíčka, ten pálil z osmi metrů mimo branku Jemnicka. O minutu později pálí z úhlu Morkus, Honza Herink vyráží na rohový kop. V 61.minutě ideálně nacentroval do šestnáctky Štěpán Bambula, přesně našel zcela osamoceného Milana Špendlíčka a nejzkušenější plejer na hřišti v koncovce překvapivě selhal.V 66.minutě vhodil Petr Mašek aut  u šestnáctky Jemnicka, Martin Boháček míč sklepl na hranici šestnáctky pro Aldu Kováře a ten cizelérsky zakončil do šibenice Kopečkovy svatyně 2-1. Bohužel jsme se radovali jen dvě minuty - v 68.minutě se přesně trefil z trestného kopu Krejča 2-2.V 73.minutě po pěkné kombinaci Petra Maška a Pavla Matějíčka spálí další loženku Michal Příhoda.V 80.minutě utkání zahrává David Macko rohový kop a nejlepší hráč na hřišti Tomaš Reiterman střílí rozhodující gól utkání.V 82.minutě sklepl Pavel Matějíček míč pro Petra Maška, ten ze šesti metrů střílí těsně vedle.v 86.minutě končí dalekonosná dělovka Martina Boháčka těsně vedle pravé tyče jemnické branky.



Sapeláci tak nakonec brali tři body, asi byli i o tu branku lepší než jemničtí, ale byl to žalostný výkon a na fotbal se nedalo koukat. Jen málo hráčů si zaslouží pochvalu a smutné je, že to jsou ti starší. Například kapitán Sapeláků odehrál během sedmi dnů 3 x 90 minut a odehrál je skvěle, takové nasazení by měli mít všichni hráči!



Nejlepší hráči: Tomáš Reiterman, Štěpán Bambula, Petr Tržil.



Sudí: pánové Muller, Fabeš, Rygl   žk: 1_1 / Petr Mašek /, bez vyloučených. 100 diváků.



Sestava: Herink - Tržil, Reiterman, Bambula,Boháček - Matějíček, Vacek / 46.Kovář /, Fišer / 46.Mašek /, Macko - Příhoda, Špendlíček.






zpět na seznam aktualit