Aktuality

23.04. 2017 SAPELI POLNÁ - NOVÁ VES 5 - 2 / 1-1 /

ikona6.jpg

Sapeláci utkání zahájili velmi laxně, asi ještě měli v hlavách postup Dukly do extraligy...podcenili několik soubojů, soupeř přišel zadarmo k rohovému kopu a ostrý centr mířící před naši branku si tísněný Petr Barák zahlavičkoval přesně do vinglu Herinkovy svatyně 0-1.Naši hráči okamžitě zabrali, o minutu později zakombinovali David Macko a Filip Dvořáček, který vyslal gólovou přihrávku Petru Maškovi.V poslední chvíli zachránil situaci skluzem hostující bek a odvrátil míč na roh. Z něj přesně nacentroval David Macko a střelu Tomáše Reitermana ze tří kroků skvěle vychytal Fuksa. Tlak Sapeláků pokračoval, v páté minutě po rohu Filipa Dvořáčka neprostřelil u pravé tyče nadvakrát Pája Matějíček hostujícího gólmana.V 11.minutě doběhl Pavel Matějíček dlouhý míč, posunul ho Davidu Mackovi do šestnáctky, kde ho křižoval obránce Nové Vsi. Zákrok hostujícího hráče posoudil hlavní arbitr jako nedovolený a nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Filip Dvořáček 1-1. O dvě minuty později pálí ze šestnáctky hosté, Honza Herink střelu vyráží a dorážku sráží Petr Tržil na roh. Ve 14.minutě servíruje míč David Macko na hranici malého čtverce pro Petra Maška, jeho bomba letí těsně nad spojnicí Fuksovy branky.V další akci Sapeláků kombinuje trojice Honza Vacek-David Macko-Patrik Fišer, posledně jmenovaný přestřeluje.Ve 23. minutě vyráží Honza Herink nebezpečnou střelu hostí, o dvě minuty později se zase vyznamená Fuksa, když nadvakrát kryje pumelici Filipa Dvořáčka.Ve 34.minutě uvolní Pavel Matějíček Filipa Dvořáčka, ten přehazuje gólmana, ale bohužel i branku.V 37. minutě likviduje náš gólman střelu hostí z hranice šestnáctky a tak se jde do kabin za nerozhodného stavu 1-1.



Druhý poločas začal úplně stejně jako první, v úvodní minutě přečíslení hostů, naštěstí situaci špatně vyřešili.V 51.minutě střílí Honza Vacek nad branku Nové Vsi. V téže minutě se hosté protáhli naší obranou dvojicí a přesná střela Jana Šandery k tyči znamená vedení Nové Vsi 1-2. Podruhé v utkání prohráváme - přidáváme na obrátkách a vytváříme si šance.V 56. minutě se po centru ze strany neprosadil ani Petr Mašek ani Pavel Matějíček, druhý jmenovaný v 60.minutě opět vyzkoušel kvality gólmana Fuksy, který svůj tým znovu podržel.Přišla 62.minuta, standartní situaci u autové čáry zahrává David Macko a Filip Dvořáček svoji druhou brankou vyrovnává na 2-2. V 67.minutě předvedl velké sólo z poloviny hřiště Patrik Fišer, obešel vše co mu stálo v cestě, v závěru akce však těsně minul prázdnou branku!!! O minutu později, jsme se však dočkali! Třetí gól Sapeláků a současně třetí gól Filipa Dvořáčka! Tentokrát hlavou po centru Honzy Vacka 3-2.V 70. minutě jsme zahrávali další standartku, opět výborně zahranou Davidem Mackem, gólman vyráží míč ke skvěle hrajícímu Pavlu Matějíčkovi a ten zvyšuje na 4-2.Ve stejné minutě vyslal Páťa Fišer do úniku výtečného Davida Macka, ten si však vylámal zuby na brankáři Fuksovi.V 78.minutě unikl po pravém křídle Honza Vacek, na jeho přesný centr před branku  si naběhl Petr Navrátil a ten je hlavou neomylný 5-2.V 88. minutě vyslal Michal Příhoda do brejku Filipa Dvořáčka, Fuksa však zachránil a čtvrtou branku v utkání Fildovi nedovolil.



I přes velkou nepřízeň počasí, předvedly oba týmy výborný fotbal, navíc padlo sedm gólů, k vidění byla spousta skvělých akcí a výborných zásahů obou gólmanů, diváci se jistě nenudili. I při vší úctě k soupeři / proti kterému byla nařízena přísná penalta/ musíme vyzdvihnout výkon nášeho  týmu.V zápase jsme dvakrát prohrávali, dokázali jsme pokaždé vyrovnat a nakonec i utkání otočit. V posledních pětadvaceti minutách jsme již měli utkání pod kontrolou, předvedli jsme skvělý týmový výkon!



Nejlepší hráči: Filip Dvořáček, Patrik Fišer, Petr Mašek.



góly: 11., 62., 68. Filip Dvořáček / první z PK /, 70.Pavel Matějíček, 78.Petr Navrátil - 2.Petr Barák vlastní, 52. Jan Šandera.



sudí: Zdeněk Niederle, Jan Fotr, Daniel Hanzl. ŽK: 3-1 / P.Matějíček, P.Barák, M.Příhoda  - J.Havlík /, 80 diváků.



Delegát KFS Vysočina Josef Bajer.



Sestava: Herink - Tržil, Reiterman, Barák, Bambula - Matějíček / 80.Příhoda /, Fišer /74.Navrátil/, Vacek, Dvořáček - Mašek / 86.Boháček /, Macko.


Foto z utkání s Novou Vsí si můžete prohlédnout zde.





zpět na seznam aktualit