Aktuality

15.11. 2016 ZHODNOCENÍ PODZIMNÍ ČÁSTI KRAJSKÉHO PŘEBORU - I.ČÁST

ikona6.jpg

Zdálo by se, že uplynulý podzim můžeme hodnotit pouze v superlativech, je však třeba říci co našemu až nečekanému úspěchu předcházelo. Náš věkově velmi starý tým v posledních letech držel pohromadě obrovskou silou kamarádství celé kabiny a proto se dokázal ve všech minulých sezónách umístit na předních příčkách krajského přeboru. V loňské sezóně jsme byli po podzimu třetí, na jaře jsme však vlastní nedisciplinovaností klesli až na sedmé místo, což bylo velkým zklamáním. Z jedné strany bylo pochopitelné, že tým ve kterém hrálo 8 hráčů nad 35 let a z toho tři nad 40 let nemůže věčně stačit mladým, na druhé straně to byla neochota či nemožnost / práce, zdravotní důvody, rodina atd./řady hráčů obětovat se více pro tým. V průběhu jara bylo jasné, že s tím buď musíme rychle něco dělat, nebo se povezeme rychle z kopce dolů.Po skončení jara skončila více než polovina týmu / Jirka Šebesta, Pavel Krpálek, Petr Koubek, Luboš Rychtecký, Lukáš Slezák, Kuba Szabó odjel do Anglie, Pavel Matějíček odešel na hostování do Jamné, David Padrnos stále nebyl zdravotně v pořádku, Matěj Brnický prakticky nehrál/. Rozhodli jsme se tedy oslovit hráče s určitou vazbou na náš klub, na naše funkcionáře a hráče a podařilo se nám vytvořit dá se říci zcela nový tým, v němž jsou zhruba 2/3 kádru  ze starousedlíků / Jiří Babínek ml., Petr Barák, Filip Dvořáček, Patrik Fišer, Jakub Lokvenc, David Padrnos, Tomáš Reiterman, Milan Špendlíček, Petr Takács, Petr Tržil, Honza Vacek a Marek Zamazal / a jedna třetina  je složena z nových tváří / Jan Herink, Martin Boháček, Petr Navrátil, David Macko, Petr Mašek, Michal Příhoda, Jakub Fic/. Samozřejmě jsme věděli, že se nám tvorba nového teamu nemusí podařit, pracovali jsme s určitými obavami, ale čas ukázal, že se zbytečnými. Měli jsme velké štěstí na lidi, kteří i přesto že každý je originál dokázali najít společnou - týmovou cestu. Z toho máme možná ještě větší radost než z dosažených výsledků. Samozřejmě je před námi spousta práce, ale důležité je, že jsme začátek zvládli a že je prostor se zlepšovat.Je samozřejmé, že naši starší plejeři již svoji výkonostní laťku výše asi neposunou, ale pokud si ji udrží a budou hrát s tak obrovskou chutí jako doposud tak jistě budou svým mladším spoluhráčům ještě dlouho oporou. Naše mladší hráče je nutné také vyzdvihnout, odvedli poctivé výkony a je v nich velký potenciál do budoucna. Nesmím zapomenout, že v průběhu podzimu došlo k několika změnám, po prvním kole převzali vedení týmu Jiří Babínek st. a Petr Tržil, v průběhu soutěže odešli na hostování do Dobronína Marek Zamazal a David Padrnos a Jiří Babínek ml. přerušil činnost.



A nyní již k samotné soutěži:



První utkání v Moravských Budějovicích, to byl náš nejhorší zápas, za tři body vděčíme ještě horším domácím.Následoval výborný výkon a vítězství proti silné Chotěboři a neméně dobrý výkon v Humpolci, kde jsme po zbytečných individuálních chybách ztratili zápas až v závěru a prohráli 2-1.Byla to naše jediná porážka venku! Následovalo zasloužené vítězství proti Velkému Meziříčí, skvělý první poločas v Nové Vsi, druhý již za mnoho nestál. Potom jsme vysoko porazili Ledeč a zbytečně remizovali v Jaroměřicích a Jemnicku. Jasná výhra s Okříškami a další výhra v Žirovnici, tam to ale nebyl nijak oslnivý výkon. Potom přišla první domácí prohra s Brodem, byli jsme nekompletní, byly tam divné penalty, dřeli jsme a byli blízko bodu. Další cenný dovoz tří bodů z venku z Přibyslavi, i když zde to byl spíše remízový zápas. A zbývá nám druhá domácí prohra, zápas se Ždírcem nám vůbec nevyšel a je to škoda. Podzimní sezónu jsme tedy zakončili povinným vítězstvím nad Moravskými Budějovicemi, které nechtěly vůbec hrát....S prvními dvěma týmy jsme prohráli, proto naše třetí místo plně odpovídá poměru sil v první trojici týmů po podzimní části.



Celkem jsme ve 14 utkáních získali  29 bodů, za 9 vítězství, 2 remízy a 3 prohry se skórem 26:14 a 8 kladnými body skončili po podzimu na 3.MÍSTĚ KRAJSKÉHO PŘEBORU! Tím jsme zopakovali loňské umístění a navíc jsme oproti loňsku získali o 6 bodů víc!



V utkáních doma jsme ze 7 utkání získali 15 bodů, za 5 vítězství, 0 remíz a 2 prohry, se skórem 14:8.  / Doma jsme pátý nejlepší tým /.



V utkáních venku jsme ze 7 utkání získali 14 bodů za 4 vítězství, 2 remízy a 1 prohru, se skórem 12:6. / Venku jsme čtvrtý nejlepší tým /.



 



Postoupili jsme do semifinále župního poháru JEŽEK CUP , v něm se 10.května střetneme ve Stáji proti týmu Nové Vsi.



 



Sehráli jsme také pět přípravných utkání / z toho dva pohárové / , 5 x jsme zvítězili , skóre 24-12.



 



 



 


Foto našeho teamu si můžete prohlédnout zde.





zpět na seznam aktualit