Aktuality

06.11. 2016 SAPELI POLNÁ - SK MORAVSKÉ BUDĚJOVICE 1 - 0 / 0 - 0 /

ikona6.jpg

Sapeláci nastoupili do jarní předehrávky bez několika opor / Petra Baráka, Petra Maška a Matěje Brnického/, obětavě nastoupili zranění Tomáš Reiterman a Petr Takács.Náš tým chtěl potvrdit podzimní třetí příčku a svého soupeře ze suterénu tabulky porazit.



Čekala se hluboká defenziva budějovických, což se plně potvrdilo.Hosté se plně soustředili na obranu, přesto jsme již v první půli mohli utkání několikrát rozhodnout.V 7. minutě zahrál roh David Macko a Tomáš Reiterman hlavičkoval vedle. Potom  byl v krátké době dvakrát v šestnáctce hostí atakován David Macko, v druhém případě se nám situace jevila jako jasná penalta, sudí to však takto neviděl.V 16.minutě pálil z 20 metrů Filip Dvořáček, gólman jeho střelu kryl.Ve 27.minutě se Filip Dvořáček protáhl do šestnáctky, obešel dva hráče a jeho bomba skončila těsně vedle pravé tyče Jelínkovy branky. V 30.minutě skvěle zakombinovali na pravé straně šestnáctky David Macko a Martin Boháček, Martin vyslal ostrý centr do malého čtverce na Petra Navrátila, jeho přesnou hlavičku vyrazil "nechtíc" rukou z branky hostující obránce. O minutu později vysunul Martin Boháček Filipa Dvořáčka, na Fildovu uličku si naběhl agilní Petr Takács a svůj únik zakončil střelou do tyče! Ve 42.minutě vyslal Filip Dvořáček do úniku Michala Příhodu, ten tváří v tvář gólmanovi hostí těsně minul branku.O dvě minuty později našel centrem zprava David Macko Filipa Dvořáčka, ten ve velké šanci z hranice pokutového kopu přestřeluje branku Jelínka.V první půli tedy Sapeláci neproměnili ani jednu z řady šancí a tak byl úspěšnější budějovický "beton" a stav skóre byl bezbrankový.



Již v první minutě druhé půle jsme mohli jít do vedení, po centru Filipa Dvořáčka z osmi metrů výborně vypálil Petr Navrátil, Jelínek však vytáhl famózní zákrok.Ve 48.minutě zahrával přímý kop Filip Dvořáček, skvěle našel skórujícího Davida Macka. Asistent sudího však odmával ofsajd, nám se to nezdálo, koukneme na video, zda něco ukáže.V 52.minutě předvede paragánský výstup v naší střídačce hostující Pařízek a je oceněn žlutou kartou.V 58. minutě v dobré pozici v šestnáctce soupeře střílí Petr Takács mimo, v další situaci před brankou soupeře opět zabrání hosté vniknutí míče do branky rukou, opět to prý není úmyslné. Patrika Fišera a Michala Příhodu střídají Kuba Szabó a Milan Špendlíček a Sapeláci ještě víc utahují soupeře. A tak přece jen přijde to spravedlivé rozuzlení - v 72.minutě se protáhne velkým vápnem soupeře neúnavný Honza Vacek, sklepne míč na hranici šestnáctky Filipu Dvořáčkovi a jeho pumelenice k levé tyči je nechytatelná 1-0.O chvíli později opouští hřiště po druhé žluté kartě hostující Kopeček a utkání se již dohrává.Šest minut před koncem skončí krásný lob Kuby Szabóa z 35 metrů, těsně nad, potom se neprosadí postupně Milan Špendlíček, Martin Boháček a Petr Navrátil.Skóre se tedy již nemění a nakonec vítězíme nejtěsnějším rozdílem 1-0, což je pro hosty hodně milostivé.



Dnes se ve Stáji hrál hodně nezáživný fotbal, hosté jen bránili a zdržovali, nemohli jsme se dostat do hry, zahazovali jsme šance nebo budějovické držel skvělý gólman Jelínek. Nakonec jsme však byli odměněni krásným gólem Filipa Dvořáčka a nyní můžeme s klidem vyčkat na jarní odvety.



Gól: 72. Filip Dvořáček



Nejlepší hráči: Petr Navrátil, Tomáš Reiterman, Filip Dvořáček.



Sudí: pánové Múller, Voneš, Staněk. ŽK: 4-4 / Vacek, Fišer, Szabó, Macko/. ČK: 76. Kopeček / MB /.



Delegátem svazu byl pan Bajer, utkání v již hodně sychravém počasí sledovalo 30 diváků.



Sestava: Herink - Tržil, Reiterman, Boháček, Navrátil - Takács, Fišer / 66.Špendlíček /, Vacek, Dvořáček - Příhoda / 60. Szabó /, Macko.



 



 






zpět na seznam aktualit