Aktuality

10.12. 2011 ZHODNOCENÍ SAPELÁCKÉHO FOTBALOVÉHO ROKU 2011

ikona1.jpg

Pro Sapeláky byl kalendářní rok 2011 opět velmi úspěšný."A" tým zvládl jarní část I.A. třídy na jedničku a nedal sklářům ze Světlé naději že by mohli uvažovat o vítězství v soutěži,navíc v přímé konfrontaci zvítězili na domácí půdě 3-1 a tím měli tři kola před koncem postupovou definitivu.Vítězství v I.A.třídě KFS Vysočina v ročníku 2010/2011 bylo tak posledním historickým úspěchem TJ SAPELI JANOVICE.OD 1.7.2011 hrajeme pod novým názvem TJ SAPELI POLNÁ - tedy pod hlavičkou našeho dlouholetého generálního sponzora - SAPELI POLNÁ a.s.
Dlouho jsme váhali,zda využijeme vítězství v soutěži k postupu do krajského přeboru,nebo zda budeme hrát opět I.A.třídu.
Nakonec jsme se rozhodli pro první variantu,kterou nakonec podpořily i legendy klubu kapitán Milan Špendlíček a jeho zástupci Tomáš Reiterman a Petr Tržil.Mužstvo převzal od Jiřího Babínka nový trenér Jan Chramosta,jeho asistentem se stal Petr Klíma,oba trenéři byli dlouholetými hráči Sapeláků.Kádr zůstal prakticky nezměněn,přišli pouze dva hráči,shodou okolností dva Lubošové - záložník Luboš Morkus a staronový útočník Luboš Rychtecký.Odešl Ondřej Lapeš a celou podzimní část musel kvůli zranění vynechat kanonýr David Padrnos.Dobrou zprávou je,že se operace zdařila a že rekonvalescence probíhá dle pooperačního plánu.David by se měl od jara opět prohánět po krajských trávnících a střílet góly do sítě soupeřů.
Podzimní část krajského přeboru se Sapelákům vydařila.V domácím prostředí předváděli výtečný fotbal,plný bojovnosti,technické a taktické vyspělosti,krásných akcí a velmi pěkných gólů.Od roku 1996 hrají Sapeláci v krajských soutěžích,ale tak aktivní a současně atraktivní fotbal se ve Stáji ještě nehrál.Však také není náhoda,že za celý kalendářní rok 2011/jaro I.A.třída,podzim KP/ Sapeláci neztratili v domácím prostředí ani bod a ve všech utkáních zvítězili.Ve venkovních utkáních to zatím není ono,ale už se i zde začíná blýskat na lepší časy a již na jaře snad přijde zlepšení.Celkové 6. místo po podzimní části,zisk 23.bodů a aktivní skóre 26-24 je výborným vysvědčením našeho celku.Je to výsledek poctivé práce výborné party kluků,kterou baví fotbal a je to na nich vidět.Je radost mít kolem sebe hráče,kteří jsou dobrými kamarády a kteří chtějí vyhrávat.Není třeba vyzdvihovat jednotlivé hráče,dělat jim individuelní statistiky.Každý hráč odvedl maximum,nikdo nehlásil trenérům bolest ani horečku,někteří si brali na zápas dovolenou,všichni chtěli hrát - morálka týmu byla veliká.Aby také ne,když trenéři týmu a bývalí dlouholetí hráči Sapeli Jan Chramosta a Petr Klíma jsou vyhlášení fotbaloví bojovníci a to samé požadují po svých svěřencích.Prostě tým si s trenéry "sedl" a to je základ dobrých výsledků.Je třeba zmínit i to,že v 15 mistrovských utkáních KP neměli Sapeláci ani jednoho vyloučeného hráče - tak to snad tak bude i nadále.
Jak již bylo řečeno,všichni hráči se svými výbornými výkony a obětavým přístupem zasloužili o výtečné výsledky týmu.Jednoho z nich je však třeba vyzdvihnout.Ikona klubu,kapitán Milan Špendlíček již nechtěl KP hrát,trvalo velmi dlouho,než se nechal přesvědčit a snad toho dnes s odstupem času nelituje.Byl opět pravým kapitánem týmu,gentlemanem fotbalových hřišť a ať už hrál na kterémkoliv postu,vždy byl skvělý.Tak ať mu to ještě dlouho vydrží.
Poděkovali jsme hráčům i trenérům.Je třeba také poděkovat manažerovi týmu a správci stadionu Honzovi Komárkovi,který se svou rodinou a navrátivším se Jardou Tumou udržuje ve výborném stavu trávník,kabiny i celý sportovní areál.
Na závěr je třeba poděkovat těm,bez kterých bychom sezónu ani nezačali - našim sponzorům.Obrovský dík patří našim generálním partnerům - firmám SAPELI POLNÁ a.s. a SABRA Dřevovýroba s.r.o. Bohdalov,kteří podporují naši činnost již mnoho let.Děkujeme také čtyřicítce sponzorů kteří se podílejí na zajištění provozu našeho klubu.Snad mají z našich předvedených výkonů a dosažených výsledků stejně velkou radost jako my.
Mockrát děkujeme.





zpět na seznam aktualit