Aktuality

28.08. 2016 SAPELI POLNÁ - FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ "B" 2 - 1 / 2-0 /

ikona6.jpg

Sapeláci začali utkání s rezervou třetiligového Velmezu velmi aktivně a již v sedmé minutě David Macko přesně nacentroval na hlavu Petra Navrítila, který těsně přestřelil hostující branku. O čtyři minuty později unikl David Macko, v poslední chvíli situaci zachránil stoper meziříčských.Akce Sapeláků pokračovaly i nadále, v 16. minutě po rohu Filipa Dvořáčka pálil Matěj Brnický těsně vedle branky, v 27. minutě vyslal ostrý centr do šestnáctky David Macko, míč si našel ve schrumáži Petr Mašek, hlavička však skončila mimo.V 29. minutě všem unikl David Macko a svůj sprint zakončil pumelenicí do sítě - 1-0 pro Sapeláky.O tři minuty později utekl obraně hostí pro změnu Filip Dvořáček, sudí Večeřa mu citlivě poskytl výhodu, Filoda si nachystal  gólmana a jesličkami zvýšil na 2-0. V chvíli později minul Petr Mašek těsně branku hostí z přímého kopu z cca 20 metrů.Ve 40. minutě vysunul Honza Vacek Matěje Brnického, gólman Meziříčí však svůj tým  podržel.První půle byla jasně v režii Sapeláků, kteří odcházeli do kabin se zaslouženým dvoubrankovým náskokem.



Úvod druhé půle navázal na první dějství. Již v 50. minutě vyslal nádherný čtyřicetimetrový pas Petr Barák, David Macko ho dostihl a okamžitě vypálil, gólman hostí předvedl další bravurní zákrok.Potom se dlouho nic podstatného nedělo, naši hráči se spokojili s průběžným stavem, až v 66. minutě měl tutovou šanci David Macko, bohužel ji neproměnil.V 74.minutě si udělal Filip Dvořáček z  obrany hostí slalomové tyče, gólman Zavadil se však opět prezentoval skvělým zákrokem.Další dva sólové "nájezdy" neproměnil střídající Michal Příhoda. Až doposud bylo vše jakž takž v pořádku, přišla však 85.minuta a dobře kopnutá standartka hostí z cca 35 m, na kterou nakonec nezareagovali ani hosté, ani domácí a k překvapení všech skončila v síti naší branky.Posledních pět minut normální hrací doby plus tři minuty nastavení tak byly z naší strany nervózní,v utkání, ve kterém jsme dominovali, jsme se nakonec báli o výsledek. Na skóre se však již nezměnilo a Sapeláci tak berou zcela zaslouženě tři body za vítězství.



První půle byla excelentní, v druhé jsme měli řadu šancí na zvýšení náskoku a tím bychom utkání rozhodli.Bohužel jsme v závěru povolili a z jediné střely / centru / na na naši branku hosté pět minut před koncem snížili. Vítězství bereme jako naprosto zasloužené, ale z výpadku v závěru utkání se musíme poučit.



Nejlepší hráči: Honza Vacek, Petr Barák, Martin Boháček.



Góly: 29. David Macko, 32. Filip Dvořáček - 85. Svoboda Patrik.



Sudí: pánové Večeře, Kučerík, Svoboda. ŽK: 1-5. Bez vyloučených. 130 diváků.



Sestava: Herink - Tržil, Boháček, Takács, Barák - Brnický, Navrátil, Vacek, Dvořáček - Mašek / 80.Padrnos/, Macko / 75. Příhoda/.






zpět na seznam aktualit