Aktuality

06.08. 2016 SK Moravské Budějovice - SAPELI POLNÁ 1 - 2 / 0-2 /

ikona6.jpg

K prvnímu mistrovskému utkání nové sezóny jsme odcestovali na horkou půdu do Moravských Budějovic.Mimo pracovně zaneprázdněného Marka Zamazala nemohl nakonec nastoupit ani kapitán týmu Tomáš Reiterman, který odstoupil těsně před utkáním.



Úvod zápasu byl od obou mužstev opatrný a hodně nepřesný.První se osmělili domácí a zpoza šestnáctky dvakrát vystřelili na naši branku, jedenkrát cílili mimo a druhou střelu bez problémů kryl Honza Herink.V 15. minutě se již skóre měnilo a to v náš prospěch. Petr Navrátil vyslal kolmici pro Michala Příhodu, ten využil zaváhání gólmana Kloudy a i přes blok dvou bránících hráčů dokázal skórovat 0-1. Ve 22. minutě propadl míč do naší šestnáctky, kde jsme byli sice v hojném počtu, ale přesto jsme nechali soupeře zakončit, naštěstí překopl branku. V 34. minutě zachytili domácí krátký odkop Honzy Herinka, vyslali však slabou střelu na naši branku. V téže minutě pálil Petr Navrátil mimo domácí branku. V 37. minutě vyráží náš gólman ostrý centr budějovických na roh, který však naši hráči s přehledem ubránili. Ve 40. minutě skvěle přečetl hru Filip Dvořáček, předběhl stopera, který ho zezadu srazil a byla nařízena penalta. K míči se postavil "novopečený" kapitán Sapeláků Filip Dvořáček a jeho střela byla přesná 0-2. Tímto skóre skončil první poločas.



V první minutě druhé půle kopali domácí přímý kop z cca 20 metrů, naše dobře postavená zeď srazila míč na roh. V 54.minutě nahradil Honza Vacek Petra Maška.V té samé minutě vyslal Michal Příhoda do šance Petra Navrátila, gólman Klouda však domácí podržel a gólu zabránil. O tři minuty později sklepl Honza Vacek míč hlavou na Michala Příhodu, ten z cca osmi  metrů pálil mimo.Potom podržel Sapeláky skvělým zákrokem Honza Herink. V 59. minutě najde nádherný pas Petra Baráka sprintujícího Michala Příhodu, tomu se však skórovat nepodařilo. V 65. minutě zahrávali domácí rohový kop a zcela neobsazený Kopeček koníčkem snížil na 1-2. V 71. minutě vystřídal střelec naší první branky Michal Příhoda, nahradil ho Milan Špendlíček. V 82. minutě vystřídal David Macko, nahradil ho Matěj Brnický. V 88. minutě uvolnil Petr Navrátil Honzu Vacka, ten pálí vedle. V 90. minutě byl po druhé žluté kartě / obě za fauly/ vyloučen Petr Navrátil, ale na skóre utkání se již nic nezměnilo. Sapeláci si tak odvážejí z Moravských Budějovic cenné tři body.



Hrálo se průměrné utkání a my nepředvedli bůhvíjaký výkon. Nově se tvořící tým byl z prvního mistráku nervózní, málokomu se dařilo, kombinace vázla, byli jsme málo nebezpeční. Na druhou stranu jsme toho soupeři moc nedovolili. Zkrátka a dobře, utkání venku jsme zvládli za tři body, což je hodně cenné a hned v úterý musíme začít pracovat na odstraňování nedostatků, kterých bylo v utkání opravdu hodně.



Nejlepší hráči: Petr Tržil, Martin Boháček, Petr Barák.



Góly: 65. Kopeček - 16. Michal Příhoda, 41. Filip Dvořáček.



Sudí: pánové Mička, Polák, Voneš. Žk: 5-5 / Petr Navrátil 2x,Martin Boháček, David Macko, Matěj Brnický/. Čk: 90. Petr Navrátil.



Delegát KFS Vysočina pan Bobek, 80 diváků.



Sestava: Herink - Tržil, Boháček, Barák, Takács - Příhoda / 71. Špendlíček /, Fišer, Navrátil, Dvořáček - Macko / 82.Brnický /, Mašek / 54. Vacek /.






zpět na seznam aktualit