Aktuality

15.06. 2016 PODĚKOVÁNÍ LEGENDÁM KLUBU - UKONČENÍ ZÁVODNÍ ČINNOSTI

pohar.jpg

Čas nelze zastavit a přestože jsme si vždy mysleli, že tomu tak v sapeláckém týmu je, zmýlili jsme. Dlouhá léta jsme hráli prakticky ve stejném složení, dlouhá léta jsme byli vždy jasně nejstarším týmem soutěže. Přesto se na náš fotbal dalo dívat a  dosahovali jsme  výborných výsledků.Máme skvělou partu, která držela pevně při sobě, tmelila se při pobytech na horách, hokejových utkáních, tenisových exhibicích, či na tanečním parketu.To vše bylo důvod naší neskutečné dlouhověkosti. Vše má však své hranice, s posledním hvizdem sudího Straky v remizovém utkání 26. kola v Jaroměřicích skončila mnohaletá víkendová dřina na krajských trávnících hned pro šestici našich kamarádů - fotbalistů, dá se říci legend našeho klubu. Důvody byli zdravotní, rodinné, pracovní, ve většině případů to byla kombinace všech jmenovaných.



Nejstarším z nich je brankářská opora Pavel Krpálek / 1974 /, který do našeho klubu přestoupil v lednu 2002. Legendární "Olí" končil kariéru již v roce 2007 v třiatřiceti letech, zvládl však ještě dalších devět! Jeho posledním mistrovským utkáním byla podzimní předehrávka s Velkým Meziříčím "B", které jsme porazili 1-0 a Krpi zakončil svoji bohatou fotbalovou kariéru stylově čistým kontem a několika skvělými zákroky.



Druhým nejstarším plejerem odcházejícím z fotbalových výšin je tvrďák Robert Černý / 1976 /. Nesmlouvavý stoper či defenzivní half Robinho přišel před sedmi lety z Věžnic a odvedl v našem klubu fůru práce. Měl velmi dobrou tréninkovou morálku, dokázal skvěle řídit své mladší spoluhráče, dokázal jim poradit.V loňské sezóně byl jednou z hlavních opor "B" týmu při vítězství v soutěži.



I třetí jméno, je nesmírně populární. Třetím končícím a řekněme si rovnou předčasně končícím hráčem je mág mezi třemi tyčemi , sapelácký Franta Smucker alias Koubas.. Všem je jasné, že jde o Petra Koubka / 1979 /, který šest let skvěle strážil naši svatyni a který si dokázal udělat pořádek nejen v šestnáctce, ale i u rozhodčích a v kabině. Impulsivního "Baníkovce" bylo všude plno a bylo to tak dobře, i když občas něco rozbil...



Čtvrým borcem, který opouští naši kabinu, je věčný rebel a lupínek, "oblíbenec" sudích, nekompromisní útočník i stoper Luboš Rychtecký. Je služebně z nejmladších, odehrál u nás 5 a půl roku, ale chce si ještě prodloužit fotbalový život v rodném Kozlově.



Pátý odchod nás čeká v podobě skvělého a úpřimného kluka s usměvavou tváří, na hřišti vždy velkého a nesmlouvavého bojovníka, v civilu velmi tichého a skromného člověka. Jirka Šebesta / 1981/ ještě v podzimní části letošního ročníku krajského přeboru odehrál deset utkání na předstoperu a odehrál je velmi luxusně.



Šestým kamarádem odkládajícím kopačky je Lukáš Slezák / 1984 /. Luki je velmi tichý, skromný, spolehlivý a velmi zodpovědný člověk. Je hlavním a jediným pořadatelem tradičních a velmi oblíbených podtatranských soustředění, z kterých náš tým těží po celou sezónu. 



Zatímco výše jmenovaní do "poslední chvíle" proháněli soupeře na zeleném trávníku, jejich kolega jim v posledních dvou letech uděloval pokyny z trenérské střídačky. Ano mluvím o Petru Dvořáčkovi, který po dvouleté velmi úspěšné trenérské práci opouští kormidlo týmu. Žánek přinesl do kabiny ještě víc pohody, samozřejmě přidal i profi fotbalové znalosti  a to se to potom hraje samo!



Jak je vidět z předchozích řádků, z naší sestavy ubyde hodně jmen. Ale ubydou pouze z té sestavy, neboť je zcela jisté, že stále všichni budeme velkými kamarády a i nadále a možná ještě víc budeme vyhledávat a budeme si organizovat různé společné akce. A budeme se na sebe moc těšit. Kromě toho je možné, možná že skoro jisté, že občas někteří výše jmenovaní zaskočí pomoci svým mladším a také některým ještě starším sapeláckým spoluhráčům. Vždyť z klubu přestupuje pouze Luboš Rychtecký a ostatní borci zůstávají i nadále věrni svému týmu. Budeme mít velmi silnou starou gardu a již 23. července se poprvé sejdeme.



Takže pánové, chtěl bych Vám za sebe i za všechny ostatní kámoše-spoluhráče moc poděkovat za ta léta v naší TJ , věřím, že jste si to užili a že budete mít na svoji kariéru v našem vekovském, ale rodinném klubu jen ty nejhezčí vzpomínky. Věřím, že Vaše kroky budou často směřovat mezi nás na náš stadión ve Stáji. Budete vždy vítáni!



 



 


Fota legend si můžete prohlédnout zde


[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]




zpět na seznam aktualit