Aktuality

05.06. 2016 SAPELI POLNÁ - FK HUMPOLEC 1 - 5 / 1-1 /

zapas.jpg

Sapeláci měli v posledním domácím utkání velké problémy se sestavou, navíc nastoupili proti jednoznačně nejlepšímu týmu v soutěži.Utkání začalo pěkně zostra, již v druhé minutě unikl po pravém křídle Honza Vacek, přihrál na malé vápno Kubovi Szabovi,jeho bomba však skončila nad brankou. Humpolečtí odpověděli velmi razantně, taktéž únikem po pravém křídle, následoval centr před branku, kde se prosadil špatně hlídaný Žatečka 0:1. V 11. minutě skončila střela hostí těsně vedle svatyně Petra Koubka.O dvě minuty později zahrával Matěj Brnický rohový kop a levačka Tomáše Reitermana mířila těsně vedle pravé tyče Křížovy branky.V 18. minutě měli dvě šance hosté, střelu Humpoleckých srazili obránci na roh, vzápětí Procházka hlaviřčkoval nad branku.Ve 20. minutěš došlo k jediné, za to včas zásadní špatně posouzené situaci v utkání. Humpolecký gólman Kříž chytil mezi penaltou a svým velkým vápnem míč, před ním stál neatakující Kuba Szabó, kterého zcela zbytečně zasáhl gólman kopačkou do hrudi. K údivu všech nejenže nebyl gólman vyloučen, ale Kuba Szabó dostal žlutou kartu.....opravdu je těžké hrát fotbal, když jsme každý týden takto zásadně poškozováni sudími.Ve 25. minutě musel střídat Milan Špendlíček, nahradil ho Marián Antoš. Ve 28. minutě uvolnil Alda Kovář Honzu Vacka, ten zhruba z osmi metrů napálil míč jen do gólmana. O minutu později zahrával roh Marián Antoš, jeho přesný míč nezasáhl ve výborné pozici Tomáš Reiterman, střelu Petra Takácse stihli hosté srazit na rohový kop.Další roh Mariána Antoše zakončil střelou do náruče gólmana Honza Vacek. V 38. minutě jsme předvedli nejhezčí akci utkání, zanedlouho třiačtyřicetiletý stoper domácích Petr Tržil si převzal na vlastní šestnáctce míč, založil rychlý protiútok, narazil si míč s Mariánem Antošem a posléze Aldou Kovářem a tváří v tvář Křížovi vyrovnal na 1:1. V první půli se hrál výborný fotbal a to zásluhou obou týmů a tudíž se šlo do poločasové přestávky za nerozhodného stavu.



Druhou půli začali lépe hosté a již v 50. minutě Procházka opět strhl vedení na stranu hostů 1-2. V 54. minutě mohl vyrovnat po přihrávce Matěje Brnického Alda Kovář, bohužel napálil míč do gólmana Kříže.V 61. minutě zlikvidoval Petr Koubek nádhernou střelu Procházky, o dvě minuty později však trestá chybu našeho obránce Dalík a to je rozhodující moment utkání. Snížit mohl Tomáš Reiterman, jeho hlavička však jde nad a závěr utkání již potom ovládnou hosté, Procházka nastřeluje břevno a další chyby naší defenzivy potom trestají Alt a Benáček 1:5.



Humpolečtí vyhráli zcela zaslouženě, hodně oslabený sapelácký tým v závěru utkání jasně přehráli. Otázkou však zůstává, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby hosté přišli ve 20. minutě o gólmana / druhého zřejmě neměli/ a museli hrát o deseti mužích.To se však nikdy nedovíme a tak nezbývá než pogratulovat soupeři k vítězství.



 



Góly: 39.Petr Tržil - 3.Žatečka,50.Procházka,



                             63.Dalík, 82.Alt, 90.Benáček.



Sudí: Muller, Jílek, Rosický. Žk: 1-4, bez vyloučených.   120 diváků.



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman, Lokvenc, Takács - Brnický, Špendlíček / 25.Antoš /, Fišer, Kovář, Vacek - Szabó /77.Padrnos/.



 



[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]

[file]




zpět na seznam aktualit