Aktuality

10.04. 2016 SAPELI POLNÁ - FC VELKÁ BÍTEŠ 1 - 2 / 1-1 /

ikona6.jpg

Již ve třetí minutě unikl po levé straně Petr Takács, přesně nacentroval před branku Filipu Dvořáčkovi, jeho gólovou střelu však brankář hostí reflexivně vyrazil.O tři minuty později hosté nádherně vypálili zpoza šestnáctky, skvělým zákrokem se prezentoval Petr Koubek.O chvíli později zahrávali hosté roh, vznikla nepřehledná situace, ze které nakonec bítešští vytěžili vedoucí gól, když dotlačili míč Rozumem do sapelácké branky.Kdo si myslel, že se velmi oslabený tým Sapeláků nezmůže na odpověď, ten se šeredně mýlil. Přesto, že naši hráči bojovali nejen se soupeřem, ale i s tendenčně řízeným utkáním, přišlo ve 29. vyrovnání z kopačky Filipa Dvořáčka, který tím potrestal faul na Milana Špendlíčka 1-1.O minutu později výborně zakombinovali Honza Vacek a Kuba Szabó a druhý jmenovaný prověřil hostujícího gólmana, o chvíli později pálí Honza Vacek vedle soupeřovy branky. V 33. minutě likviduje Petr Koubek tutovku soupeře, o minutu později vyhlavičkovává míč z naší branky Honza Vacek. O dvě minuty později zastavuje bítešský bek na penaltě Pavla Matějíčka - dle verdiktu sudího dovoleně.Dvě minuty před půlí může strhnout vítězství na svou stranu Kuba Szabó, přejde přes dva beky, gólmana však bohužel nepřekoná.



I do druhé půle vstupujeme aktivně a velkou šanci si vypracuje výborně hrající Filip Dvořáček. Unikne obráncům a tváří v tvář gólmanovi se zbytečně rozhodne pro přihrávku, tu však soupeř stačil zablokovat. A tak znovu platilo nedáš - dostaneš. Hosté zahrávali standartku a na jejím konci byla hlavička Dvořáka 1-2. Z hřiště musel odejít zraněný Kuba Szabó, nastoupil mladíček Marián Antoš.V 63. minutě zahrával přímý kop Filip Dvořáček, skvěle si naběhl Luboš Rychtecký, branku však ve skluzu přestřelil. O minutu později vymyslel Patrik Fišer nádhernou uličku pro Pavla Matějíčka, ten svoji tutovku neproměnil - jeho střela skončila těsně vedle levé tyče. V 80. minutě zakončili hosté slibnou příležitost vedle. V 86. minutě unikl Filip Dvořáček, po jeho přihrávce pálí Marian Antoš těsně vedle, o chvíli později tentýž hráč trefuje z úhlu gólmana. Tři minuty před koncem rozechvěje bomba Milana Špendlíčka břevno soupeřovy branky. Závěrečný nápor bohužel vyrovnání nepřinesl.



Náš silně oslabený tým zaslouží absolutorium. Odvedl poctivý výkon a při troše štěstí mohl být výsledek opačný. Nebojovali jsme dnes jen se soupeřem, ale i s okolními, zcela jasně viditelnými vlivy, náš tým uzaslouží uznání i v tom, že se nikdo z hráčů nenechal vyloučit a nakonec měli více karet a vyloučeného / druhá žlutá za hrubý zákrok na Filipa Dvořáčka i když v zápise je to jinak/ důrazní a stále brečící hosté. Nedá se s tím nic dělat, protože sudí má vždycky pravdu a může si dělat co chce.



Góly: Filip Dvořáček - Rozum, Dvořák.



Sudí: Kučerík, žk: 6 - 7, čk: 0-1 86. Střecha.  80 diváků.



Nejlepší hráči SAPELI: Fišer, Špendlíček, Dvořáček.



Sestava: Koubek - Tržil, Rychtecký, Lokvenc, Zamazal -  Vacek, Fišer, Špendlíček, Dvořáček - Szabó / 58. Antoš/, Matějíček.






zpět na seznam aktualit