Aktuality

17.12. 2015 ZHODNOCENÍ PODZIMNÍ ČÁSTI KRAJSKÉHO PŘEBORU SEZÓNY 2015/2016

pohar.jpg

 Po podzimní části a předehraném prvním jarním kole jsme obsadili nádherné třetí místo !!! Získali jsme 24 bodů za 7 výher, 3 remízy a 4 prohry, s kladným skórem 31:20, v tabulce pravdy máme plus 3 body.



Na  domácím trávníku jsme sehráli 7 utkání, získali jsme 5 výher, 1 remízu a 1x jsme prohráli, máme skvělé skóre 23:8. Na domácích hřištích byli úspěšnější jen Jemnice, Bíteš a Okříšky, kteří získali o jeden bod více.



Na hřištích soupeřů jsme hráli taktéž 7 utkání, 2x jsme zvítězili, 2x remizovali a 3x prohráli, skóre máme 8-12. Na hřištích soupeřů jsme byli čtvrtým nejlepším týmem.



Celkově máme čtvrtý nejvyšší počet vstřelených branek a taktéž čtvrtý nejnižší počet obdržených branek.



Nejlepším střelcem týmu a současně i celé soutěže byl Jakub Szabó se 16 brankami, následují Filip Dvořáček - 6 gólů, Petr Barák - 4 góly, Pavel Matějíček - 2 góly, Patrik Fišer, Milan Špendlíček a Petr Takács po 1 gólu. Celkem skórovalo 7 hráčů.



Co se týče odehraných utkání a odehraných minut - pořadí je následující:



Všech 14 utkání odehráli oba útočníci - Petr Barák / chyběl pouze 15 minut / a Jakub Szabó / chyběl pouze 21 minut /



Ve 13 utkáních odehráli plný počet minut Petr Koubek a Petr Tržil, ve 12 utkáních nastoupili Marek Zamazal, Petr Takács, Jan Vacek. V 11 utkáních nastoupili Milan Špendlíček, Matěj Brnický a Filip Dvořáček, 11 startů má Patrik Fišer, 9 Ondřej Záškoda, 8 Jiří Šebesta, 6 Pavel Matějíček, 5 Tomáš Reiterman a Kuba Lokvenc, 4 Vojta Koukal , 2 Luboš Rychtecký a Lukáš Slezák, 1 utkání Jaromír Vala a Pavel Krpálek.



V podzimní části posbírali naši hráči 37 žlutých karek / nejvíce Jakub Szabó 6, Jiří Šebesta, Milan Špendlíček a Petr Takács po 3/ a 3 červené karty / Marek Zamazal, Matěj Brnický, Milan Špendlíček /.



Nejpoctivější v tréninkové docházce byli Jiří Babínek ml.,Jakub Lokvenc, Marek Zamazal, Patrik Fišer a Ondra Záškoda. Prakticky bez tréninku / z důvodu zaměstnání / byli Matěj Brnický a Jan Vacek.



Z hlediska návštěvnosti máme domácí průměr 80 diváků, což nás sráží až na 11 místo v tabulce návštěvnosti, na hřištích soupeřů však má naše technická hra velkou odezvu a jsme čtvrtým nejnavštěvovanějším týmem s průměrem 150 diváků, což nás celkově staví na 8.místo, což je velmi solidní vzhledem k tomu, že v naší obci Stáj - místě našeho stadiónu žije 180 obyvatel.



Náš tým je dlouhá léta nejstarším týmem v soutěži, málokdy máme věkový průměr pod 32 let. Je obdivuhodné, jak si naši hráči ve "vyšším" sportovním věku / 10 hráčů je starších 35 let, z toho 3 starší 40 let / udržují skvělou výkonnost, na druhou stranu se již někteří mladí hráči stávají oporami a věřme, že se přidají další mladí. Sapelácký fotbal má svoji kvalitu a tradici a bylo by škoda, kdybychom na ni dále v budoucnu nedokázali navázat.



Dle vyhodnocení šéftrenéra  Petra Dvořáčka byla na podzim nejlepší tato šestice hráčů: Petr Koubek, Petr Tržil, Milan Špendlíček, Filip Dvořáček, Jakub Szabó, Petr Barák.



Zcela jistě se všichni hráči snaží udělat pro tým maximum, někdy se prostě nedaří, někdy v tom jsou vlivy zdravotní, rodinné, pracovní. Vrátil bych se jen k několika postřehům z letošní sezóny:



Celou podzimní část týmu chyběl kanonýr David Padrnos a skvělý středopolař, tahoun minulé sezóny David Macko, minimum zápasů odehrál zraněný kapitán Tomáš Reiterman a z rodinných důvodů absentující tvůrce hry Pavel Matějíček. Přesto jsme dosáhli výtečných výsledků a to zásluhou všech hráčů. Každý přispěl dle svých schopností, možností a času. Pokud by tomu tak nebylo, nebyli bychom úspěšní a hlavně nebavilo by nás to.



Co se týče kvalit hráčů, není třeba upozorňovat na výkony a přístup  jednotlivých borců, ale přesto zmíním tři jména. Začnu prima parťákem  Kubou Lokvencem, který přestože věděl, že si moc nezahraje a měl nabídku jinam, zůstal, nakonec nastoupil v pěti utkáních a my všechny vyhráli. Jirka Šebesta, další poctivec a nesmlouvavý bojovník měl těžký úkol zastoupit zraněnou oporu týmu Tomáše Reitermana a on to dokázal a hrál skvěle. Nesmím a také nechci zapomenout na super kamaráda, bezva kluka a obětavce Petra Baráka, který se vydal z obrany do útoku a neskutečně zvedl ofenzivu našeho týmu. A takto bych mohl pokračovat dál - každý z naší party má své nezastupitelné místo, i když si třeba mnozí myslí, že tomu tak není, opak je pravdou.Na každém z nás záleží, jak nás bude vše bavit! Není to jen o mladých a starých, není to jen o trenérech a hráčích, je to o všeobecné pohodě a k té musí přispět každý z nás. Vždy je co zlepšovat!!!



Snad bude i nadále dobře fungovat naše  sapelácká kabina, kde si mládí podává ruce jak se střední generací, tak s již opravdovými legendami.Snad se nás zdraví bude držet a ještě nějaký čas si to spolu všichni užijeme.



 



 



 






zpět na seznam aktualit