Aktuality

08.11. 2015 SAPELI POLNÁ - FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ 1 - 0 / 0 - 0 /

ikona6.jpg

V utkání s minimem šancí na obou stranách byli hosté od začátku rychlejší, běhavější i důraznější. Defenziva Sapeláků však pracovala zodpovědně a hostům od dálničního mostu nic nedovolila. Meziříčští drželi míč po většinu utkání na kopačkách, naopak Sapeláky vůbec neposlouchal míč, jejich hra byla kostrbatá a nepřesná a vůbec nekorespondovala s jejich výbornými podzimními výkony a kvalitní ofenzivní hrou.První půle byla hodně nezáživná, navíc jsme hráli proti silnému větru.Ve 28. minutě musel střídat pro zranění Milan Špendlíček, zastoupil ho Páťa Fišer.



V druhé půli jsme se mírně zlepšili a chtěli jsme utkání rozhodnout.Komplikace však přišla v 61. minutě, kdy zbytečně oslabil náš tým Matěj Brnický a šli jsme do deseti.Paradoxně jsme zvýšili nasazení a byli jsme za to odměněni vstřelením vedoucího gólu. To se povedlo v 66. minutě nádherným způsobem Filipu Dvořáčkovi, když po přejití půlicí čáry zpozoroval povyběhnuvšího gólmana Krubu a famózním lobem z cca 40 metrů získal Sapelákům vedení.V 75. minutě nahradil Ondra Záškoda Petra Baráka .Závěrečné minuty utkání  byly krušné, hosté se snažili o vyrovnání a  posílali  do naší šestnáctky ostré centry  - naše obrana však pracovala skvěle. Nakonec se však hosté svojí velké šance v 88. minutě dočkali, náš gólman Pavel Krpálek však střelu z bezprostřední blézkosti fantastickým zákrokem vyrazil nad břevno. Sapeláci tak byli za svůj obětavý / tentokrát však ne moc fotbalový/ výkon v deseti mužích odměněni vítězstvím, což znamená přezimování na výtečném třetím místě !!!



Neodpustím si pár slov k sudímu. Pan Kůrka řídil utkání tradičně prachbídně, bez fotbalového citu. Hráči neví co mají hrát, za celých devadesát minut neví co se píska co ne, na hřišti není kázeň, není ani ve střídačkách. Dává se výhoda, když se nemá dávat a opačně. Pro Meziříčí se napískají standartky u čtverce, stačí padnout a křiknout. Toto není výkon rozhodčího krajského přeboru, toto je špatná vizitka pro ostatní rozhodčí, bohužel je to u něj pravidlem, prostě mu není rozhodcovsky dáno. Na situaci z 61. minuty se podíváme na videu, zjistíme zda měl být vyloučen i hráč hostí či nikoliv.



Gól: 66. Filip Dvořáček



Sudí: pánové Kůrka, Dvořák, Machač.   žk: 3 - 1  / Filip Dvořáček, Kuba Szabó, Pavel Krpálek - H. Ráček /   čk: 61. Matěj Brnický



Delegát: Pan Švec.   Diváků: 80.



Sestava: Krpálek - Tržil, Šebesta, Takács, Lokvenc - Brnický, Vacek /90. Reiterman/,Špendlíček /28.Fišer/, Dvořáček - Barák /75. Záškoda /.






zpět na seznam aktualit